Scoala trebuie sa continue si pentru copiii nevoiasi

Serviciul de Ajutor Maltez in Romania – suc. Baia Mare da startul unei noi campanii umanitare si stim ca printre voi sunt multi oameni cu suflet generos, care abia asteapta sa ajute.

Vrem sa oferim copiilor din judetul nostru sanse egale la educatie, asa cum se arata in Constitutia Romaniei. Peste 6.700 de elevi din Maramures nu au insa nicio perspectiva de a-si continua studiile, pentru ca nu au echipamentul necesar continuarii scolii in format online.

Impreuna putem reusi sa aducem lumina cunoasterii in mii de case si bucuria descoperirii in ochii acestor elevi care vor sa participe la ore, dar nu pot.

Cum poti ajuta?
Ai o tableta, un laptop sau un calculator in stare buna de functionare, dar pe care nu le mai folosesti sau de care te poti lipsi? Da-ne un semn si venim noi sa-l luam. Apoi il vom pune la punct si-l vom livra copiilor despre care stim ca au nevoie urgenta de el.

Cine poate contribui?
Orice persoana fizica sau juridica. Zeci de echipamente electronice sunt casate anual in companiile din Romania. Anul acesta, tabletele, laptopurile sau calculatoarele pot, insa, ajunge pe masa de lucru a elevilor din Maramures.

Ce poti dona?
Orice laptop, tableta sau calculator FUNCTIONAL cu o vechime de cel mult 10 ani poate fi prea vechi pentru tine, dar este ideal pentru un elev.

De cate gadget-uri e nevoie si unde vor ajunge?
In prima etapa a proiectului, ne propunem sa strangem 150 de calculatoare, tablete sau laptopuri. Acestea vor ajunge in toate satele, comunele si orasele din judet. Am pornit deja munca de cercetare, alaturi de voluntarii nostri, astfel ca am identificat deja zeci de elevi care au nevoie urgenta de aceste echipamente. Vrem sa ne asiguram ca toti cei circa 6.700 de copii despre care au vorbit autoritatile au tot ceea ce le trebuie pentru a-si continua scoala cat de repede. Asadar, nu vom face stoc, ci vom distribui donatiile voastre pe masura ce ele ajung la noi. Si pentru ca avem si foarte multi profesori care nu au deloc un calculator pentru a lua legatura cu elevii lor, ne gandim la extinderea proiectului astfel incat sa-i includa si pe dascali.

Nu poti dona, dar vrei sa ajuti?
Orice recomandare, distribuire sau vorba buna ne este de folos.
Vorbeste cu vecinii sau prietenii tai sa se implice!
Convinge-l pe seful de la compania unde lucrezi ca anul acesta calculatoarele vechi sa fie donate in proiectul "Maltezi pentru Educatie"!
Distribuie postarile legate de campania noastra educationala si vei contribui si tu la digitalizarea elevilor din Maramures!

Implica-te! #Impreuna ducem lumina cunoasterii in fiecare casa din Maramures!

  • Afla mai multe detalii despre campania "Maltezi pentru Educatie" si despre voluntarii maltezi din Baia Mare, de pe www.maltezbm.ro sau Facebook

Contact: prof. Erika Laszlo, conducator Sucursala SAMR Baia Mare
[email protected], tel: +40 073176

O tema reala: Exista administratii locale din tara, care au actionat la timp, inaintea guvernului, si au achizitionat tablete pentru elevi; In Baia Mare si Maramures se tot bate pasul pe loc
Citeste
Localnici revoltati la poienile de sub munte pentru ca li se fura padurile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.