Scoala sigurantei tedi, derulata in 20 de unitati de invatamant din judet

O noua serie de elevi de clasa I participa anul acesta la Scoala sigurantei Tedi, un program educativ derulat de Politia Romana si Maspex Romania prin brandul Tedi. Datorita impactului pozitiv in randul participantilor, proiectul a fost reluat, in prezent derulandu-se cea de-a IV-a editie.

Astfel, in anul scolar 2018-2019, in judetul Maramures, elevi de clasa I din 20 de unitati de invatamant vor afla, in mod creativ, cum sa constientizeze pericolele, cum sa le evite si sa le gestioneze.

Primele lectii ale Scolii sigurantei Tedi au avut loc inainte de vacanta inter-semestriala la Scoala Gimnaziala "Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" din Sighetu Marmatiei, dar si in Scoala Gimnaziala "Nichita Stanescu" din municipiul Baia Mare.

Elevii au primit informatii pretioase de la politisti despre siguranta la scoala si despre situatii particulare .

Delincventa juvenila fiind un segment al criminalitatii care necesita o atentie deosebita, pentru Inspectoratul de Politie al judetului Maramures prevenirea acesteia este o prioritate, astfel ca politistii deruleaza permanent numeroase activitati, campanii si proiecte, care vizeaza informarea si educarea copiilor.

Si pe parcursul semestrului al II-lea, politistii de prevenire, rutieri si de ordine publica vor sprijini cadrele didactice in derularea activitatilor in toate scolile inscrise in proiect, din localitatile Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Tautii Magheraus, Dragomiresti, Cicarlau, Asuaju de Sus, Basesti, Salsig, Arinis, Farcasa, Barsana, Ocna Sugatag si Suciu de Sus.

Chiar daca, probabil din cauza zapezii, mascota Tedi nu a putut ajunge inca in Maramures, aceasta si-a trimis o rudenie sa participe la activitatile din Sighetu Marmatiei iar aceasta s-a achitat cu succes de sarcina primita.

Cinci soferi au ramas fara permis, altii trei nu le-au avut deloc
Citeste
FiTi responsabili! In 30 ianuarie nu a avut loc niciun accident rutier cu victime, dar au fost depistati trei maramureseni care conduceau fara a detine permise de conducere
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.