Scandal la cluj-napoca

Scandal pe aeroportul din Cluj-Napoca! Avioanele au fost oprite la sol si niciun muncitor roman nu mai pleaca in Germania. Totodata, toate masinile care se indreapta spre aeroport sunt oprite de politisti in trafic.

oate cursele de pasageri de pe Aeroportul din Cluj-Napoca au fost oprite la sol pentru ca nu exista autorizatie de zbor din partea Ministerului Transporturilor, anunta Romania TV. Cursele vor fi efectuate in momentul in care va exista autorizatie. Sute de romani care urmau sa plece la munca in Germania sunt blocati pe aeroport si asteapta decizia Ministerului Transportului.

"A fost o lipsa de comunicare, dinspre aeroport catre autoritati. Din momentul in care am fost informati am inceput sa luam masuri. Astazi am stiut despre aceste curse si am actionat. Aseara erau trei curse programate, iar in dimineata asta au aparut inca trei" , a declarat prefectul judetului Cluj.

"In acest moment persoanele se afla in asteptare. Cursele trebuie autorizate de Ministerul Transporturilor, prin urmare cei care se afla in aeroport raman aici", a adaugat acesta.

Premierul Ludovic Orban spune ca este convins ca directorul Aeroportului Cluj va fi demis de Consiliul Judetean dupa incidentul de joi, cand peste o mie de romani care pleaca la munca in Germania s-au inghesuit acolo. Orban mentioneaza ca directorul aeroportului a fost demis anterior, dar a castigat in instanta repunerea sa pe functie.

Doua curse cu muncitori sezonieri pleaca spre Germania de la Aeroportul Iasi. A fost solicitata prezenta jandarmilor
Peste 300 de oameni urmeaza sa plece cu avionul in Germania pentru a lucra ca muncitori sezonieri, in plina pandemie de coronavirus. Doua zboruri charter sunt programate sa decoleze vineri de pe Aeroportul Iasi, cu destinatia Germania. Directorul Aeroportului Iasi a afirmat ca un autocar cu pasageri a sosit deja si a cerut prezenta Jandarmeriei in zona.

Doua zboruri sunt programate vineri de pe Aeroportul Iasi. Una dintre curse, programata la ora 13, are destinatia Baden – Baden si este operata de Tui Fly. Celalalt zbor pleaca spre Nuremberg, la 13:30, fiind operat de Sunexpress, transmite News.ro.

Directorul aeroportului Iasi, Catalin Bulgariu, estimeaza ca 350 de muncitori sezonieri vor pleca spre Germania. Un prim autocar a sosit deja la aeroport si a cerut prezenta jandarmilor incepand cu ora 9.

SUA au inregistrat peste 16.000 de decese cauzate de coronavirus
Citeste
Inca 9 decese cauzate de COVID-19. Bilantul ajunge la 257
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.