Scandal In biserica din recea / actualizare – 31 de persoane au sfidat restrictiile si au mers la biserica, in vinerea mare

In aceasta seara la biserica ortodoxa din Recea a avut loc slujba de sfintire a Pastilor. Conform informatiilor noastre mai multe echipaje de politie au intrat in biserica iar in interiorul lacasului de cult ar fi gasit 32 de persoane.

S-a trecut la identificarea acestora. Se pare ca ar fi vorba, alaturi de preot, de cantor, diaconi, clerici, dar si numerosi enoriasi.

Deocamdata nici politia, nici CJSU nu au confirmat informatiile, insa sursele noastre spun ca s-a intocmit dosar penal pe numele preotului, iar ceilalti au fost amendati cu cate 2000 de lei fiecare.
Sa mai spunem si faptul ca surse din randul autoritatilor locale sustin ca toate persoanele din biserica ajutau la taierea painii pentru Pasti si toti aveau masti si manusi de protectie.

Actualizare – CJSU Maramures

Politistii maramureseni care se aflau in misiune si efectuau activitati de patrulare pe raza unei localitati au constatat ca in biserica se oficia o slujba religioasa, unde au participat mai multi cetateni. Oameni legii au solicitat intreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sanctionat contraventional cu suma de 20000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonantei militare. De asemenea, in lacasul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. Politistii efectueaza verificarile necesare pentru a stabili si identifica cate dintre acestea au avut atributii pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Pasti . urmand ca celelalte persoane, care au asistat la acest serviciu, sa fie sanctionate contraventional.

Cine IncalcA legislaTia? sfintele pasti, impartite baimarenilor chiar in poarta bisericii
Citeste
7 zile in Romania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.