Sase vieti salvate, in urma organelor prelevate la spitalul judetean de urgenta

Inca 6 oameni aflati in suferinta vor primi sansa la o noua viata, datorita generozitatii unei familii din Baia Mare care a fost de acord cu donarea de organe si tesuturi. DA pentru VIATA!

Familia unui tanar de 43 de ani, internat la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia Mare cu un anevrism cerebral si care nu a mai putut fi salvat, a gasit taria de a trece peste aceasta imensa pierdere si a fost de acord ca organele lui sa salveze alti semeni, potrivit Agentiei Nationale de Transplant.
Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Tg. Mures, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca si Spitalul Clinic Colentina au inceput cursa contracronometru pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee si tesuturi osoase.
Astfel, prin bunavointa acestei familii, al saselea roman va trai prin transplant de cord, alti trei oameni primind aceasta sansa prin transplant de ficat si rinichi. Donarea tesuturilor va ajuta si mai multi oameni sa-si imbunatateasca viata.
In spatele acestor performante medicale se afla munca titanica a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, alaturi de efortul deosebit al echipelor de prelevare si transplant.

Agentia Nationala de Transplant transmite sincere condoleante familiei donatorului si multumeste tuturor echipelor de medici si asistente care fac posibila aceasta activitate.

Trei utilaje au cazut de pe o platforma auto, la satulung
Citeste
Il cunoaSteTi? se cauta proprietarul unui portofel
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.