Sase certificate de inmatriculare si trei permise de conducere retinute, cinci placute de inmatriculare retrase

Adaugat in categoria Important
Actualizat

Ieri, intre orele 09.00 si 13.00, politistii din municipiul Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune de supraveghere si control a traficului rutier, in vederea sanctionarii participantilor la trafic care nu respecta normele rutiere.

Au fost controlate 134 de autovehicule dar vizati au fost si pietonii care traverseaza neregulamentar, mai ales ca traversarea neregulamentara este a doua cauza de producere a accidentelor rutiere grave. 16 dintre acestia au fost sanctionati contraventional, in timp ce conducatorilor auto li s-au aplicat 48 de sanctiuni. Valoarea totala a amenzilor depaseste suma de 16.000 de lei.
Totodata politistii au retinut sase certificate de inmatriculare si trei permise de conducere iar in cinci cazuri au retras placutele de inmatriculare ale autovehiculelor intrucat acestea nu corespundeau standardelor normative in vigoare.

Transportatorii la control

In cadrul unei actiuni desfasurata ieri, de politistii Serviciului Rutier impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier pentru verificarea respectarii normelor prevazute de legislatia rutiera in domeniul transportului public de persoane si marfuri, au fost controlate 71 de autovehicule.
In 53 de cazuri s-a impus aplicarea unor sanctiuni pentru abateri precum: nerespectarea regimului legal de viteza, nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor si a perioadelor de odihna, folosirea telefonului mobil la volan, defectiuni la sistemul de iluminare/ semnalizare al autovehiculelor.
Actiunea a vizat reducerea victimizarii populatiei prin accidente rutiere in care sunt implicate, cu vinovatie, autovehicule destinate transportului de marfa cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 tone, precum si cele destinate transportului public de persoane.
Politistii rutieri vor derula si in perioada urmatoare astfel de actiuni menite sa impuna respectarii normelor legale care reglementeaza activitatea de transport; perioadelor de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor de autovehicule; prevederile legale privind masele pe axe si masele totale maxime autorizate precum si toate normele privind circulatia pe drumurile publice.

Platforme si remorci din maramures supraetajate, de rasu’ plansu’ prin satu mare
Citeste
Actiuni ale politistilor in zona ponorata, coroieni
Citeste