"SARBATOAREA PLANTARII ARBORILOR" – 700 de molizi pentru viata si sanatatea baimarenilor

"SARBATOAREA PLANTARII ARBORILOR"  de bucurie si pretuire pentru natura alaturi de o parte dintre Doamnele Liberale, senioarele de la Centrul de Zi pentru Persoane Varstnice CASPEV, copii minunati de la Scoala Gimnaziala "IL Caragiale", Scoala Gimnaziala "Simion Barnutiu" din Baia Mare si parintii lor.

O zi de vineri s-a transformat intr-o zi de neuitat, o sarbatoarea a plantarii arborilor. Pentru al treilea an consecutiv am plantat copaci, un gest devenit deja traditie, o traditie pe care Doamnele liberale o mentin de sapte ani.

Impreuna, peste 50 de copii, dar si adulti am plantat aproximativ 700 de molizi care, in cativa ani, vor deveni generatori de oxigen benefic pentru viata si sanatate.
Actiunea s-a desfasurat pe Valea Stejarului din cadrul Ocolului Silvic Baia Mare, o locatie superba unde copiii, parintii, senioarele, dar si Doamnele Liberale au petrecut momente minunate impreuna.

Copiii au avut si o mica lectie de istorie, botanica si initiere in tainele silviculturii locale si au ascultat cu multa uimire despre plantele si copacii care cresc in preajma orasului Baia Mare, orasul lor. Cei mici au invatat cat este de important sa protejam natura, sa ajutam padurea sa se regenereze pentru a pastra echilibrul necesar mediului inconjurator.

Impreuna cu baimareni de suflet, doamne liberale, copii si senioare ne-am pus amprenta pe o mica parte din Orasul Baia Mare, orasul nostru al tuturor, am adus o gura proaspat de oxigen in comunitate.

 

Dr. Viorica Chereches,
deputat liberal de Maramures  

Hram la "Biserica din deal". Baimarenii, asteptati si la sfintirea Troitei
Citeste
Unde vor fi amplasate aparatele radar sambata, 13 aprilie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.