SARASAU: Patru maramureseni cercetati si 18.000 pachete tigari confiscate in urma unei perchezitii

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unei perchezitii domiciliare desfasurate in zona de competenta, cantitatea de 18.000 pachete cu tigari, in valoare de 210.600 lei, precum si 2 autovehicule folosite la activitatea infractionala. Patru maramureseni, trei barbati si o femeie, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar in continuare se desfasoara cercetari sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei.

In data de 10 noiembrie a.c., incepand cu ora 10.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au efectuat o perchezitie domiciliara, in baza unui mandat emis de catre Judecatoria Sighetu Marmatei, pe raza localitatii de frontiera Sarasau, judetul Maramures. Perchezitia s-a desfasurat la un imobil, in prezenta proprietarilor, doi cetateni romani, o femeie si un barbat, in varsta de 39, respectiv 42 de ani.

Pe timpul perchezitiei s-au descoperit, intr-un solar, 18 colete cu tigari care contineau 18.000 pachete cu tigari, de provenienta Republica Moldova si Duty-Free. Tot la locatia respectiva au fost descoperiti, ascunsi in podul casei, respectiv in beciul imobilului, doi barbati, cetateni romani, in varsta de 33 si 41 de ani, domiciliati pe raza judetului Maramures, implicati in activitatea infractionala.

Totodata, au mai fost descoperite doua autovehicule, unul inmatriculat in Polonia avand spatiu special amenajat pentru transportul tigarilor, iar celalalt fara numar de inmatriculare. Autovehiculele au fost ridicate si indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza, intreaga cantitate de tigari, in valoare de 210.600 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, fiind efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, pentru cele patru persoane, fapta prevazuta si pedepsita de Codul Vamal al Romaniei.

In continuare, se desfasoara activitati specifice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si identificarii tuturor persoanelor implicate.

Articolul SARASAU: Patru maramureseni cercetati si 18.000 pachete tigari confiscate in urma unei perchezitii apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

TREI SAPTAMANI A DURAT PROCESUL DE SPALARE SI ALBIRE: Politia nu a luat nicio masura dupa concertul lui Grigore Lese de la ATP Tech Center Baia Mare
Citeste
DUPA 3 SAPTAMANI – Autoritatile anunta ce masuri a luat Politia dupa concertul lui Grigore Lese de la ATP Tech Center
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.