SARASAU: Masini ticsite cu tigari de DUTY-FREE urmarite pe DN19 (foto)

O actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate s-a desfasurat ieri, 28 octombrie a.c., la nivelul sectoarelor Politiei de Frontiera Sarasau si Negresti Oas - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei.

Astfel, in jurul orei 09.00, colegii nostri au observat un autoturism care a iesit de pe un drum neamenajat, indreptandu-se spre localitatea Huta-Certeze. Existand suspiciunea rezonabila ca autoturismul - un Renault Kangoo inmatriculat in Romania - este folosit in activitati ilicite, politistii de frontiera l-au oprit pentru verificari. In urma controlului sumar al autoturismului au fost observate mai multe colete voluminoase specifice coletelor cu tigari provenite din activitati de contrabanda.

Masina - la volanul careia se afla un cetatean ucrainean in varsta de 24 de ani - a fost condusa la sediul sectorului, iar in urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.000 pachete tigari provenite din magazine de tip Duty Free, a caror valoare se ridica la peste 140.000 lei.

Mijlocul de transport, in valoare de 7.000 lei, a fost retinut pentru continuarea verificarilor.

In acelasi timp, in zona respectiva, a fost oprit un alt autoturism, un Volkswagen Golf, inmatriculat in Romania, care era condus de catre I.S, in varsta de 22 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures. Totodata, in masina se afla si pasagerul T.H., in varsta de72 ani, tot din Maramures. Si acestia au fost condusi la sediul SPF Sarasau pentru verificari.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, complicitate la contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei si Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti Oas, in vederea documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

In acest caz, Politia de Frontiera a beneficiat de sprijinul Serviciului de Operatiuni Speciale Satu Mare.

Articolul SARASAU: Masini ticsite cu tigari de DUTY-FREE urmarite pe DN19 (foto) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

RESPECT PENTRU BUNICI – Municipiul Baia Mare, prin Directia de Asistenta Sociala, a inceput derularea proiectului
Citeste
FOTO EXCLUSIV: FLACARI URIASE - Acoperisul unei vile din Moisei a ars ca o torta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.