Sapte persoane isi vor reluarea carantinarea, pe o perioada de 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente

Politistii maramureseni impreuna cu celelalte structuri teritoriale abilitate in respectarea prevederilor legale pe perioada starii de urgenta iau masuri ferme si aplica legea fata de persoanele care nu respecta masurile regimului de carantina sau incalca alte prevederi ale Ordonantelor Militare.

Dupa ce politistii din Sighetu Marmatiei s-au sesizat din oficiu, in urma postarii pe o retea de socializare a unei inregistrari video din care a reiesit ca mai multe persoane aflate intr-un centru de carantina nu respecta restrictiile prevazute in ordonanta militara, au fost identificate sapte persoane care au incalcat legea si a fost intocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, jandarmii maramureseni au aplicat doua sanctiuni contraventionale.

Directia de Sanatate Publica Maramures a dispus pentru aceste persoane masura de reluare a carantinarii institutionalizate, pe o perioada de 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente.

In acest context, in cursul zilei de astazi, 8 aprilie a.c., aceste persoane au fost preluate din centrul de carantina pentru a fi transferate intr-un alt centru de carantina, iar deplasarea s-a realizat in convoi, cu vehicule escortate de catre structurile de ordine.

In timpul deplasarii soferul unui autoturism a incalcat marcajul longitudinal continuu si s-a angajat in depasirea vehiculului antemergator al politiei. Soferul a fost sanctionat contraventional si ca masura complementara s-a dispus retinerea permisului de conducere.

Citeste si

Misiuni zilnice: Fortele MAI si MApN, noi actiuni in Maramures; Noi sanctiuni usturatoare in judet pentru cei care sfideaza Ordonantele Militare; Care este situatia celor carantinati
Citeste
Banuiti de furtul a unor unelte, lemne si alcool, identificati de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.