Sapte ore s-au luptat pompierii cu flacarile care au cuprins o ferma pomicola

23 de pompieri militari, 10 pompieri voluntari, 10 cetateni au lucrat mai bine de 7 ore pentru stingerea unui incendiu in localitatea Cean din judetul Satu Mare.

In cursul zilei de ieri, la ora 18:50, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la doua hale de depozitare apartinand unei ferme pomicole din localitatea Cean.

Initial, la fata locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Tasnad cu doua autospeciale de stingere a incendiilor, insa la sosirea acestora s-a constatat faptul ca incendiul se manifesta cu violenta la ambele hale, cu posibilitatea propagarii la casa de locuit din imediata apropiere, dar si la padure, astfel ca fortele au fost suplimentate rapid cu inca 2 autospeciale de stingere a incendiilor de la Detasamentului de Pompieri Carei si 2 autospeciale de la subunitatea de pompieri din Marghita .

Din cauza faptului ca evenimentul a fost observat si anuntat destul de tarziu, la sosirea pompierilor incendiul se manifesta pe o suprafata mare si cuprinsese multe materiale combustibile . Fortele au intervenit concomitent pentru localizarea si lichidarea incendiului, dar si pentru protejarea padurii aflate la o distanta foarte mica.

Pentru identificarea si stingerea tuturor focarelor s-a intervenit si cu ajutorul a doua buldo-escavatoare si a unei cisterne de 14000 de litri, puse la dispozitie de catre un operator economic din zona.


Cauza probabila a producerii incendiului a fost un scurtcircuit electric la unul dintre generatoarele de curent aflate sub tensiune si nesupravegheate.

Nu au fost inregistrate victime, insa pagubele materiale au fost insemnate. Au ars: 2 hale , 900 buc. boxpaleti, 2 generatoare, 1 motostivuitor, 60 buc. rezervoare din plastic, 70 mc lemne, acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 180 mp.

La fata locului s-au deplasat si loctiitorul comandantului Detasamentului de Pompieri Carei, mr. Sorin Bulgarean si prim-adjunctul inspectorului sef, lt.col Aurel Ulici, care a preluat conducerea interventiei.

La "Zilele Rohiei", parastas pentru Monahul Nicolae Steinhardt, la implinirea a 107 ani de la nasterea sa
Citeste
20.000 de oameni au cerut pedeapsa cu moartea pentru criminalul in serie din Caracal
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.