Sapte dosare penale intocmite de politistii maramureseni pentru infractiuni rutiere

In perioada 14-15 martie politistii rutieri au intocmit sapte dosare penale pentru infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, constatate pe drumurile judetului.

La Arinis, politistii au constatat ca un tanar de 29 de ani din Basesti a condus sub influenta bauturilor alcoolice, el fiind implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale. In timp ce se deplasa cu auto spre localitatea de domiciliu, pe fondul vitezei neadaptate, tanarul a pierdut controlul directiei de deplasare, s-a lovit de o bordura, a rulat pe un sant in doua roti circa 25 de metri, a distrus un gard si s-a oprit intr-un final intr-un alt autoturism. Din fericire nicio persoana nu a fost ranita. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Arinis, unde i-au fost recoltate doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului.

Si la Viseu de Sus un conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice a acrosat autoturismul oprit in fata sa pentru a efectua virajul la dreapta de pe D.N. 18, strada Aleea Eroilor, pe strada Tapinarilor. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, in cazul barbatului de 56 de ani rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

La Borsa, politistii care supravegheau traficul rutier pe strada Rotundului din Borsa, au oprit pentru control un autoturism condus de un tanar de 18 ani din oras. Din verificarile efectuate in bazele de date rezulta faptul ca tanarul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie, iar autoturismul are numerele expirate din data de 30.08.2019. Se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de "Conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "Punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat"

Si la Baia Sprie au fost efectuate controale pe drumurile publice pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta regulile de circulatie. Politistii au identificat un barbat de 69 de ani care conducea un autoturism pe strada Piata Libertatii din oras. Avand in vedere faptul ca acesta emana halena alcoolica, i s-a solicitat sa se supuna testarii cu aparatul etilotest, insa acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Baia Sprie, unde i–au fost prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi noapte, la ora 00:25, o patrula de siguranta publica din cadrul Politiei municipiului Baia Mare a constatat ca pe Bulevardul Traian din municipiu, un autoturism circula haotic. Politistii au oprit autoturismul in cauza si au identificat la volan un barbat de 30 de ani din Coltau. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean Baia Mare, in vederea recoltarii de mostre biologice de sange.

Sambata seara, la ora 21:56, politistii Sectiei 7 Suciu de Sus au oprit in trafic, pentru control, un autoturism condus de un barbat de 41 de ani din Targu Lapus. Intrucat emana halena alcoolica, conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Orasenesc Targu-Lapus, unde i-au fost recoltate doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange. In cauza se fac cercetari privind savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Pentru aceeasi infractiune este cercetat si un barbat de 58 de ani din Farcasa, depistat de politisti in timp ce conducea prin localitate un autoturism, avand valoarea de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Farcasa, pentru prelevarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Romania isi inchide consulatele din mai multe tari, din cauza pandemiei. Ce state sunt vizate
Citeste
Cate persoane a infectat cu coronavirus fostul ofiter MAI de la Gerota
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.