Saptamana prevenirii criminalitatii a ajuns si in comunitatile din mediul rural

A patra zi din Saptamana Prevenirii a incheiat campania de prevenire a criminalitatii in mediul rural "Impreuna pentru o comunitate mai sigura".
Politistii de prevenire s-au aflat vineri, 7 iunie, in mijlocul comunitatilor din Bistra, Ruscova si Poienile de Sub Munte, unde au discutat cu angajatii primariilor si cu consilierii locali dar si cu elevii scolilor gimnaziale din cele trei localitati.

In scopul constientizarii cetatenilor cu privire la importanta adoptarii conduitei preventive, politistii au abordat subiecte precum siguranta rutiera, prevenirea inselaciunilor, a violentei in familie sau a conflictelor interpersonale.

Pe parcursul celor doua luni de campanie, activitatile in cadrul campaniei au fost orientate pe doua componente: intalniri cu persoanele adulte la sediile primariilor si intalniri cu elevii Scolilor Gimnaziale din cadrul acelorasi localitati.

Au avut loc 12 intalniri cu cetatenii la primariile de pe raza Sectiilor de politie rurala: 1 Grosi, 3 Farcasa, 4 Leordina, 6 Sarasau si 7 Suciu de Sus si 24 de activitati in unitatile de invatamant. De informatiile furnizate de politisti au beneficiat direct aproximativ 160 de adulti si in jur de 600 de elevi. Totodata au fost distribuite peste 1000 de brosuri si afise cu recomandari preventive.

Activitatile preventive au fost derulate de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu Biroul Relatii Publice si sefii de post ai Posturilor de Politie Comunale. La unele activitati au participat si echipajele Grupei Canine din cadrul Serviciului de Ordine Publica Maramures.

Programul zilei a treia a Finalei Campionatului European de Handbal pe Plaja
Citeste
Hai la Merasport cu Vali Ghionea
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.