Sanda ungur, tanara vinovata de accidentul de anul trecut de la jibou, si-a aflat sentinta

Soferita care anul trecut a provocat un accident mortal, in care patru studente din Maramures si-au pierdut viata, a fost condamnata la o pedeapsa de trei ani cu suspendare, pe o perioada de patru ani de supraveghere.


In aceasta luna se implineste un an de la tragedia ce a avut loc la Jibou, in care o masina in care se aflau cinci tinere din Maramures a fost izbita in plin pe calea ferata de un tren. Din pacate, patru dintre fetele aflate in masina si-au pierdut viata, iar singura supravietuitoare a fost soferita, Sanda Ungur, din Razoare.

La finalul lunii martie, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou au finalizat cercetarile si au ajuns la concluzia ca semnalele acustice si luminoase functionau perfect, dar acestea au fost ignorate de soferita de 22 de ani.

Prin urmare, Sanda Ungur a ajuns la un acord cu procurori pentru o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare pe o perioada de supraveghere de 4 ani.

"S-a finalizat urmarirea penala. Intre inculpata si procurori s-a incheiat un acord ca urmare a recunoasterii vinovatiei si a fost inaintat instantei de judecata, care va decide daca admite sau respinge acordul. Acordul presupune ca s-a stabilit o pedeapsa de trei ani cu suspendare pe o perioada de incercare de patru ani", spunea procurorul Marta Chis, pentru Stiri din Salaj, la inceputul lunii martie.

Termenul de solutionare a acestui caz a fost data de 23 aprilie, cand magistratii Judecatoriei Jibou trebuiau sa dea verdictul, daca sunt de acord cu aceasta pedeapsa sau nu. Insa, de la acea data, cazul a avut parte de mai multe amanari, iar recent a venit si hotararea judecatorilor.

Astfel, instanta a admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat intre Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou si Sanda Ungur si a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare, pe o perioada de 4 ani de supraveghere, pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, in termen de 10 zile.

Sursa Sportul Salajean

L-au prins cu tigari de contrabanda, desi rula cu 127km/h
Citeste
Trei tineri au dat iama in curtea unei baimarence si le-au furat florile. Voiau sa le vanda in piata
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.