Sanctiuni de 15

La finalul saptamanii trecute, politistii specializati in combaterea delictelor silvice, din cadrul Serviciului de Ordine Publica, au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.
Activitatile au vizat modul in care se respecta normele referitoare la exploatarea transportul, depozitarea si comercializarea materialelor lemnoase si au fost efectuate in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Cluj si Ocolului Silvic Targu Lapus.
Astfel au fost efectuate controale la sediile a doua societati comerciale cu punctele de lucru in Poiana Botizii si Targu Lapus. Pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale in valoare de 15.000 lei.
Totodata, a fost dispusa masura complementara de confiscare in echivalent valoric a cantitatii totale de 197,43 mc material lemnos.

43 de actiuni punctuale organizate in acest weekend de politistii maramureseni

Peste 50 de infractiuni constatate si peste 500 de sanctiuni contraventionale aplicate sunt doar doua exemple a rezultatelor obtinute de politistii maramureseni ca urmare a celor 43 de actiuni punctuale organizate in week-endul care tocmai s-a incheiat.

In perioada 17 – 19 ianuarie a.c.politistii de ordine publica si politistii rutieri, sprijiniti de cei din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale, au organizat pe raza judetului 43 de actiuni. In urma activitatilor au fost constatate 53 de infractiuni, cele mai multe de natura judiciara si la regimul circulatiei pe drumurile publice.
Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 650 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe dintre acestea, respectiv 541 pentru abateri de la prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Spre exemplu 226 de persoane au fost sanctionate dupa ce autoturismele pe care le conduceau au fost inregistrate de aparatura radar ca rulau cu o viteza peste limita legala admisa.
De asemenea, politistii care au desfasurat activitati pentru cresterea sigurantei in trafic si prevenirea accidentelor de circulatie, au dispus retinerea a 42 de permise de conducere si retragerea a 13 certificate de inmatriculare.
Valoarea amenzilor aplicate in urma activitatilor din acest weekend a fost de aproximativ 290.000 de lei.



Tineri filmati in timp ce se "felicita" dupa o crima. Victima, injunghiata in inima
Citeste
Cinci victime, printre care 2 copii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.