Sanctionat contraventional dupa ce a sesizat o talharie care n-a fost talharie

Politistii baimareni au intocmit dosar penal si au desfasurat cercetari specifice dupa ce au fost sesizati despre comiterea unei talharii calificate. La finalizarea verificarilor au constatat ca fapta nu a existat.

Politia municipiului Baia Mare a fost sesizata prin intermediul Serviciului National Unic Apeluri de Urgenta 112 despre faptul ca un barbat ar fi fost victima unei agresiuni pe bulevardul Unirii.
Echipajul deplasat la fata locului a identificat un baimarean, in varsta de 65 de ani, care a relatat ca doi tineri l-ar fi urmarit, l-ar fi agresat si deposedat de un telefon mobil si o suma de bani. La momentul sesizarii barbatul se afla intr-o avansata stare de ebrietate si nu a putut oferi politistilor semnalmentele autorilor.

Ca urmare a sesizarii faptei, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata si au demarat activitati specifice, investigative, in vederea identificarii autorilor si recuperarii prejudiciului.

La finalizarea cercetarilor politistii au stabilit ca cele relatate de barbat nu corespund realitatii. In ziua urmatoare sesizarii faptei, persoana vatamata si-a gasit telefonul la domiciliu, dar a omis sa anunte politia despre acest lucru. Pentru alarmarea autoritatilor fara motiv intemeiat, barbatul a fost sanctionat contraventional conform prevederilor Legii nr. 61/1991pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

video
Citeste
Peste 600 pachete cu tigari de contrabanda ridicate de politisti din masina unui satmarean
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.