Salvare spectaculoasa pe lacul firiza

Cea de a V-a editie a Conferintei "Medicina de Urgenta AZI" a debutat in dimineata zilei de joi, 30 ianuarie 2020, cu lucrari stiintifice, insotite de demonstratii practice.

In a doua parte a zilei a avut loc un exercitiu de salvare spectaculos, organizat de catre Detasamentul de Pompieri "Cpt. Marchis Adrian" Baia Mare, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" Maramures. Scenariul exercitiului a presupus salvarea unor persoane cazute dintr-o barca in lacul de acumulare Stramtori-Firiza. Persoanele se aflau la pescuit, iar echipajul de scafandri, care desfasura un antrenament pe lac, a observat ca pescarii au cazut in lac si striga dupa ajutor. Exercitiul a cuprins trei etape: etapa de stabilire a masurilor si actiunilor necesare gestionarii situatiei de urgenta, etapa de cautare-salvare a persoanelor si etapa de acordare a asistentei medicale de urgenta.
Evenimentul "Medicina de Urgenta AZI" va continua pana duminica, 2 februarie si va reuni reprezentanti din lumea medicala si din structurile reprezentative ale situatiilor de urgenta din intreaga tara, dar si din strainatate.


Manifestarea este organizata de Asociatia "Prietenii Spitalului", Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures, SMURD Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures, Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures si Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures.
Programul complet al evenimentului se poate consulta accesand www.sptmm.ro

Un egal in oglinda cu cel din tur
Citeste
Un barbat de 31 ani a salvat patru vieti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.