"sa stati cuminti acolo, in hristosii ma-*** astazi!"

Un sofer al unui microbuz scolar a fost surprins in timp ce ii umilea pe elevii de clasa a V-a. Dialogul halucinant a fost inregistrat de catre un elev, iar mai apoi filmarea a fost postata pe retelele de socializare. Soferul microbuzului scolar a fost deja sanctionat de catre conducerea scolii.

"Sa stati cuminti aicea. Hri***** ma-*** astazi! Nu intelegeti odata, sa stati cuminti aicea? Stati odata cuminti acolo! In curtea scolii nu sunteti cuminti, dar aici stati cuminti, mai!". Asa li se adreseaza elevilor de clasa a V-a din Poienile de Sub Munte, soferul care ii transporta cu microbuzul scolar. Dialogul a fost surprins in timp ce tinerii mergeau la cursuri, la o scoala din localitatea vecina, Repedea.   "Scoala este ordonator tertiar de credite, directorul are la indemana varianta cum il sanctioneaza sau cum il trage la raspundere pe soferul microbuzlui. Directorul s-a intalnit deja cu parintii, elevii si soferul de pe microbuz pentru a vedea daca este real sau nu dialogul", a declarat Stefan Oancea, primarul localitatii Poienile de Sub Munte.   Soferul conduce microbuzul scolar din anul 2011 si, potrivit directorului unitatii scolare, se afla la prima abatere.

"Am luat masurile necesare. Soferul a primit o mustrare verbala si primul lucru pe care l-am facut a fost sa rotesc soferii intre ei. Am inteles ca era nervos ca elevii stricau scaunele. Nu se vor mai intampla astfel de situatii. Am vazut filmarea pe internet si tot l-am convocat pe sofer la o discutie", a declarat Mihai Cin, directorul Scolii Gimnaziale din Poienile de Sub Munte.

Naveta de 10 kilometri  

La Poienile de Sub Munte, 400 de elevi sunt nevoiti zilnic sa faca naveta in localitatea vecina, Repedea, pentru a-si tine cursurile. Asta dupa ce reprezentantii scolii si-au dat seama, in urma unei verificari, ca tavanul scolii sta sa cada. Astfel, elevii merg la cursuri pe dupa-amiaza, in intervalul 13:00-18:00. Pentru a-i putea transporta in localitatea vecina, scoala se foloseste de trei microbuze scolare si un autocar, mijloc de transport pe care unitatea de invatamant l-a inchiriat.

"Orele au fost scurtate si dureaza 35 de minute. Facem cursurile la Liceul Tehnologic din Repedea si speram ca de anul viitor elevii sa poata sa mearga la Poienile de Sub Munte. Lucrarile de reabilitare au fost incepute, se ridica la 4,7 milioane de lei, suma pe care o avem la dispozitie din PNDL 2", a mai adaugat directorul scolii.

Simona Vasiac, Citeste mai mult: adev.ro/q2lx6u

Bataie generala intre doua grupuri de tineri in centrul orasului borsa
Citeste
Sase situasii de urgenta pentru pompierii maramureseni, in trei zile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.