SA fim pArinTi mai buni pentru copiii noStri! politistii, in dialog cu copiii aflati in tabara la dumbravita

"Masini mai putem cumpara, dar oameni nu!", le-a precizat azi politistilor un copil de doar 6 ani, prezent in tabara de vara organizata in aceasta saptamana la Dumbravita. Si nu doar el, ci peste 60 de copii curajosi, interesanti, destepti, energici au discutat cu politistii lucruri interesante, care sa-i ajute in luarea unor decizii potrivite in situatii critice.
Copiii sunt cei care si-au exprimat dorinta de a se intalni cu prietenii lor, politistii, pentru a mai discuta despre diferite "cazuri".

Subiectele abordate azi nu s-au limitat doar la aspecte privind siguranta rutiera. Copiii au fost informati sa evite contactul cu persoanele straine, sa nu le ofere sub nicio forma informatii despre ei sau despre familiile lor, sa nu ezite sa spuna unui adult atunci cand considera ca se afla in pericol, sa aiba grija la "prietenii" de pe retelele de socializare etc.

La intalnirea de azi a fost prezent si un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, care le-a transmis sfaturi utile privind consecintele consumului de substante interzise si efectele acestora.

Pentru ca in cadrul discutiilor de azi copiii au mentionat mai multe anti-exemple oferite de parinti si pentru ca parintii sunt cele mai puternice exemple din viata propriilor copii, mesajul politistilor de azi este mai degraba adresat oamenilor mari: fiti ceea ce va doriti sa fie copiii vostri! Pentru ca o viata intreaga invatam, dar educatia incepe de acasa.

Bineinteles, cum surprizele vin la sfarsit, exact asta s-a intamplat si azi: intalnirea s-a incheiat cu demonstratia cainelui politist Thor.

O femeie din Bistrita Nasaud a venit in Baia Mare la furat. A fost identificata de politisti si retinuta pentru 24 de ore
Citeste
Meci amical
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.