SA FACI CE ZICE POPA NU CE FACE EL: Preot, relatii apropiate cu enoriasele. Preoteasa, de loc din Rona de Sus, cere oficial divortul

“Sa nu cazi in pacat cu alta femeie”, spune Sfanta Scriptura, insa atunci cand cei care se abat de la porunca sunt chiar preotii, infidelitatea nu poate fi strecurata sub pres. Un tanar duhovnic scoate carbunii incinsi cu mana dupa ce preoteasa a depus actele de divort, satula sa-i tot treaca cu vederea iubirea prea mare pentru enoriase.

Sa faci ce zice popa, nu ce face el, e o zicala veche de cand Scriptura, dar mai actuala ca niciodata, la Floresti, in curtea unei mari parohii din tara. Acolo, slujeste unul dintre cei mai tineri preoti din Ardeal, atat de apreciat pentru harul din voce, incat i-a starnit interesul si cantaretului caterisit cu scandal, Cristian Pomohaci.

Pentru o buna vreme, faima nu i-a stirbit viata de familie insa de de la un timp, duhovnicul tot a incalcat canoanele.

“Gurile rele vorbesc orice ca sa distruga o familie. Deci credeti ca nu este adevarat? Eu nu cred”, spun oamenii.

Adevarat sau nu, preoteasa, care este de loc din Rona de Sus, i-a trantit sub nas actele de divort. Cu toata ingaduinta din lume, femeia n-a reusit sa-si ierte alesul in haina preoteasca pentru ca amantele ar fi fost prea multe, iar pacatul i-l iarta doar Dumnezeu. Superiorii din Biserica confirma ca mai tanarul duhovnic a fost slab in fata sexului frumos.

“Inaltpreasfintitul Parinte Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului – se arata profund intristat de faptul ca preoteasa Alina Martis s-a adresat Judecatoriei Cluj-Napoca cu cererea de divort, separandu-se de preotul Ovidiu Martis de la Parohia din Floresti. Problemele dintre cei doi par sa fie cauzate de faptul ca preotul si-a inselat sotia de mai multe ori, ultimul episod fiind recent si culminand cu cerere oficiala a divortului”, se spune intr-un comunicat al bisericii.
“Dumnezeu stie. Noi vedem ca este omul bisericii, ca isi face datoria eu vad dar nu m-am gandit niciodata sa pun la indoiala sau sa judec eu pe cineva”, spun enoriasii.

De judecata lumeasca s-ar putea ocupa instanta daca sotii nu se pun de acord la partaj. Pana la o sentinta, orice se poate intampla, spun cei vrajiti de imaginea familiei idilice. Fara dovezi, enoriasii nu cred in despartire.

“Gurile rele vorbesc orice ca sa distruga o familie. Deci credeti ca nu este adevarat? Eu nu cred. Nu cred, nu cred asa ceva pentru ca are copii si eu il stiu un om foarte de treaba, asa din vedere cat il stiu”, sustin enoriasii.

Preotul si preoteasa au trei copii pe care au incercat sa-i creasca in spiritul familiei crestine. Daca vor gasi o cale de impacare, ramane de vazut. Inaltii Prelati ai Bisericii n-au luat deocamdata vreo decizie in ceea ce priveste sanctionarea duhovnicului.

stirilekanald.ro

Articolul SA FACI CE ZICE POPA NU CE FACE EL: Preot, relatii apropiate cu enoriasele. Preoteasa, de loc din Rona de Sus, cere oficial divortul apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Agenda neagra in campanie electorala: Fatarnicia unor alesi locali sau ipocrizie si manipulare?
Citeste
Tragedie la Cluj. O femeie a murit, patru persoane au fost ranite, in urma unui accident din cauza unei depasiri riscante
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.