S-a inceput urmarirea penala in r

Urmare a unor informatii aparute in spatiul public referitoare la modul de inregistrare si instrumentare a cauzei penale avand ca obiect imprejurarile in care a survenit decesul P.L.P. – padurar in cadrul Ocolului Silvic Strambu Baiut,

 Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

La data de 16.10.2019, ora 2118 procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures a fost sesizat de catre ofiterii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures – Serviciul de Investigatii Criminale cu privire la faptul ca pe raza cantonului silvic Strambu Baiut, padurea Rogozului a fost gasit decedat padurarul P.L.P. care prezenta o plaga impuscata in zona pieptului, iar langa cadavru a fost gasita o arma de foc care prezenta urme de degradare.

Pe baza primelor informatii cu privire la imprejurarile decesului procurorul s-a sesizat din oficiu cu privire la infractiunile de:

                – ultraj prevazuta de art. 257 alin.1 Cod penal raportat la infractiunea de omor prevazuta de art. 188 alin.1 Cod penal;

                – uz de arma fara drept prevazuta de art. 343 alin.1 Cod penal.

Prin ordonanta din aceeasi data s-a dispus inceperea urmaririi penale "in rem" sub aspectul infractiunilor susmentionate. Pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele de la momentul sesizarii si pana in prezent s-a administrat si se administreaza un probatoriu specific, complex, constand in: cercetarea locului faptei; examinarea de obiecte si persoane, ridicarea de probe biologice, audieri de persoane, constatari si expertize medico-legale si alte tipuri de expertize criminalistice, etc.

Potrivit constatarilor preliminare formulate de medicii legisti, moartea numitului P.L.P.   s-a datorat "hemoragiei interne urmare unei plagi impuscate, toracica cu lezarea organelor interne . Leziunile cu rol tanatogenerator s-au putut produce prin impuscare, posibil arma cu alice, in legatura de cauzalitate directa cu decesul".

 Pana la acest moment nu s-a formulat vreo acuzatie penala fata de vreo persoana.

In momentul in care, pe baza probelor, se va putea stabili vreo concluzie cu privire la imprejurarile in care a survenit decesul vom comunica opiniei publice informatii suplimentare.

Precizam ca inca de la momentul sesizarii dosarul a fost inregistrat si instrumentat la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Lapus neefectuand nici un act de urmarire penala in cauza.

CITESTE SI:

Ucigasii padurarului scapa! semneaza petitia catre procurorul general
Citeste
"toata lumea stie, dar nimeni nu spune nimic, pentru ca toti sunt amenintati"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.