RUTIERE: Tanar din Cavnic arestat la domiciliu, dupa ce s-a urcat la volan beat si fara permis. Urmeaza un weekend cu controale riguroase ale politistilor rutieri

Una dintre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana care conduce un autoturism pe drumul public este sa detina permis de conducere. Politistii iau masuri si intocmesc dosar penal de fiecare data cand constata ca o persoana conduce un vehicul fara a fi obtinut acest documentat sau dupa ce i-a fost suspendat dreptul de a conduce.
Cea mai recenta infractiune de acest gen a fost constatata ieri de politistii din Cupseni. Acestia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism conduse pe D.J. 171 C, in centrul localitatii. La volan a fost depistat un tanar domiciliat in Cupseni, iar verificarile efectuate au relevat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Politistii au testat conducatorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/ L alcool pur in aerul expirat.
In cauza s-a intocmit dosar penal, iar tanarul risca sa isi piarda libertatea.

Un alt tanar, din Cavnic, are de executat masura arestului la domiciliu dispusa de Tribunalul Maramures. Acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante, dupa ce a fost depistat de politisti conducand un autoturism in stare de ebrietate si fara a detine permis.

Politistii Serviciului Rutier Maramures vor fi in acest sfarsit de saptamana pe soselele din tot judetul. Controalele ii vizeaza pe cei care conduc in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor, dar si pe cei care apasa prea tare pedala de acceleratie.

Multi conducatori auto nu constientizeaza faptul ca viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravitatii accidentelor rutiere produse pe fondul altor cauze. Analiza accidentelor rutiere grave releva faptul ca, atat la nivel national cat si la nivel judetean, viteza neadaptata conditiilor de drum si cea neregulamentara se regasesc in mod constant intre primele trei cauze generatoare, in ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numarului si gravitatii accidentelor rutiere inregistrate pe aceste fonduri.
Totodata, in ultima perioada, s-a constatat o crestere a consumului de substante psihoactive.
Astfel, activitatile politistilor rutieri din acest week-end se vor axa pe impunerea legii si de constientizare a participantilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteza si consumului de alcool sau substante psihoactive.

Politistii nu au target de amenzi, insa avand in vedere gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cat si necesitatea asigurarii unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica se vor lua masuri ferme fata de cei care pun in pericol siguranta pe drumurile publice.

Politistii rutieri vor utiliza cu precadere, autospeciale de serviciu inscriptionate, iar pentru probarea abaterilor constatate vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum si aparate etilotest, etilometru si drugtest pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

Articolul RUTIERE: Tanar din Cavnic arestat la domiciliu, dupa ce s-a urcat la volan beat si fara permis. Urmeaza un weekend cu controale riguroase ale politistilor rutieri apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

VIOLENtA IN FAMILIE LA ROZAVLEA: S-a ales cu ordin de protectie provizoriu dupa ce si-a agresat sotia si fiica
Citeste
OCNA SUGATAG: Verificari la 31 societati comerciale pentru combaterea comertului ilicit
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.