Roi de albine agresive, in sensul giratoriu de la piata izvoare

ActualMM.ro a prezentat ieri, in exclusivitate, cazul miilor de albine care roiau in zona Pietei Izvoare din Baia Mare, punand in pericol trecatorii. Un cetatean, apicultor de meserie, ne-a trimis o imagine in exclusivitate cu roiul de albine, asezat in mijlocul sensului giratoriu de la piata.

Cetateanul curajos a luat situatia in propriile maini si, incepand cu aseara, a incercat preluarea roiului. Din pacate, din cauza faptului ca albinele erau extrem de agresive, nu l-a putut lua in totalitate.

"Sunt apicultor. In jurul orei 14 am vazut roiul invartindu-se in mijlocul sensului giratoriu. Aseara m-am deplasat acolo pentru a vedea unde s-a asezat. Albinele erau foarte agresive si nu erau asezate compact, ceea ce m-a impiedicat sa pot lua roiul in totalitate. In aceasta dupa-masa le voi mai face o vizita. Roitul in aceasta perioada este o anormalitate. Daca o familie de albine nu este tratata la timp si infestarea cu acarianul varroa este una mare, ele isi parasesc stupul si cauta o alta casa", a declarat Pop Vasile Daniel pentru ActualMM.ro

Din nefericire, desi este vorba despre un caz in care atat cetatenii cat si albinele sunt intr-un real pericol, nimeni din nu s-a sesizat.

"Voi incerca sa merg chiar si azi sa examinez riscul pentru cetateni si starea albinelor. Teoretic ar trebui sa fie linistite. Decizia de a actiona a fost a mea, avand in vedere ca nu pot supravietui fara ajutor. Nu mai au cules de nectar din natura, si ar muri de foame in scurt timp. In Bucuresti cativa apicultori au format o "Patrula Apicola Urbana" tocmai pentru a proteja cetatenii de eventuale atacuri si a salva albinele. Se pare ca in viitor va fi nevoie si la noi. Acolo politia locala ii instiinteaza pe acei apicultor. Sub galeata din imagine e o scobitura in piatra. Acolo s-au asezat. E un roi pe aproximativ 5 rame", ne-a mai spus cetateanul.

Vom reveni cu informatii de indata ce pericolul va fi inlaturat.

Sursa info si foto ActualMM.ro

Interventii Vital. Satul Ocolis ramane fara apa potabila
Citeste
Accident rutier la Sisesti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.