Rezultatele vor fi anuntate marti de edu

Rezultatele la Evaluarea Nationala 2019 sunt date publicitatii de Ministerul Educatiei marti, o zi cu multe emotii pentru aproximativ 150 de mii de candidati, absolventi de clasa a VIII-a. Notele vor fi afisate pana in ora 12.00.

Ca in fiecare an, rezultatele la Evaluare Nationala 2019 pot fi consultate de elevi pe site-ul evaluare.edu.ro. Ministerul Educatiei le va afisa sub forma unui tabel care va contine numele candidatilor, scoala de provenienta, notele la fiecare proba si media generala, calculata din aceste note de la probele sustinute.

Rezultatele sunt afisate la fix o saptamana de la prima proba scrisa din aceasta sesiune, cea de limba romana, sustinuta pe 18 iunie. Proba a doua, la matematica, a fost sustinuta pe 20 iunie, iar pe 21 iunie a fost proba de la limba materna.

Ce urmeaza dupa afisarea rezultatelor?

Tot pe 25 iunie, elevii care nu sunt de acord cu notele si media primite pot depune contestatie. Au la dispozitie 6 ore, intre 14.00 si 20.00. Pentru cei care au inaintat contestatiile, emotiile continua cateva zile. Intre 26 si 28 iunie le vor fi recorectate lucrarile, iar pe 29 iunie vor fi anuntate rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2019.

In acest an, 154.956 de candidati s-au inscris la examenul de capacitate, dar numai 146 de mii au dat probele la romana si matematica, in timp ce la proba de limba materna au fost doar 8500 de elevi.

Cu media de la Evaluarea Nationala, elevii se pot inscrie la liceu. De altfel, media generala de la Capacitate conteaza in proportie de 80% pentru admiterea la clasa a IX-a.

https://observator.tv/educatie/rezultate-evaluare-nationala-2019-297350.html

O soferita din austria a rupt un stalp in baia mare
Citeste
Dubla intalnire de lucru la inspectoratul Scolar judetean maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.