Rezultatele politistilor in urma actiunilor desfasurate pentru protejarea fondului forestier

Aproape 2.400 de metri cubi de material lemnos, in valoare de 586.000 de lei, au fost confiscati de politistii Directiei de Ordine Publica – Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol, in urma unei actiuni ce a fost desfasurata saptamana trecuta, in judetul Maramures. Activitatile au avut drept scop prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din fondul forestier national.

Actiunea, ce a avut loc in perioada 22 – 26 iulie 2019, a vizat verificarea a 5 ocoale silvice, precum si controlul activitatilor desfasurate de 15 agenti economici cu obiect de activitate in domeniul forestier. S-a avut in vedere verificarea respectarii de catre acestia, a dispozitiilor legale pe linia achizitiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialelor lemnoase.

In urma activitatilor intreprinse, politistii de la ordine publica au constatat 22 de infractiuni, cele mai multe dintre acestea fiind pentru taiere fara drept de arbori .

In urma constatarii celor 22 de infractiuni, politistii au descoperit 2.000 de metri cubi de masa lemnoasa provenita din taieri fara drept de arbori.

De asemenea, politistii au aplicat si 63 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 220.000 de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.
La actiune au participat si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Maramures, Suceava, Neamt, Bistrita-Nasaud, Mures, Hunedoara, Cluj, Arges, Alba, Covasna, Vrancea, Brasov si Sibiu.
Totodata, au fost prezenti si specialisti silvici din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva si Ministerului Apelor si Padurilor, prin Garzile Forestiere Cluj, Suceava, Focsani, Ploiesti, Brasov, Bucuresti, Valcea, Oradea si Timisoara.
Actiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I.

Ziua Imnului National, marcata si in Baia Mare
Citeste
foto
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.