RESTRICtII: Decizii noi ale CJSU Maramures in contextul ratei incidentei cumulate la 14 zile

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit in sedinta extraordinara si a aprobat pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei COVID-19 mai multe masuri, a declarat presedintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Astfel, avand in vedere valoarea ratei incidentei cumulate peste limita de alerta de 3 cazuri la 1000 de locuitori, in unitatile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Viseu de Jos, Oarta de Jos, Miresu Mare, Sarasau si Ardusat activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor este interzisa.

Pentru prevenirea si limitarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, avand in vedere depasirea ratei de incidenta peste limita de alerta, conform datelor transmise, in data de 20 octombrie a.c., de catre Directia de Sanatate Publica Maramures, se suspenda temporar desfasurarea cursurilor de invatamant preuniversitar "fata in fata" in unitatile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Viseu de Jos, Oarta de Jos, Miresu Mare, Sarasau si Ardusat. Acestea se vor desfasura exclusiv in sistem online, conform prevederilor legislatiei in vigoare.

Celelalte unitati de invatamant preuniversitar isi vor desfasura activitatea in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures si Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare din unitatile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Viseu de Jos, Oarta de Jos, Miresu Mare, Sarasau si Ardusat este permisa doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati.

Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile mentionate la Art.1 si Art.3 (in sistem take-away sau catering). De asemenea, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc in unitatile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Viseu de Jos, Oarta de Jos, Miresu Mare, Sarasau, Ardusat.

In unitatile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Viseu de Jos, Oarta de Jos, Miresu Mare, Sarasau si Ardusat este obligatorie purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise. Purtarea mastii de protectie este obligatorie, in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borsa, Viseu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Grosii Tiblesului, Basesti, Vadu Izei, Grosi, Ocna Sugatag, Gardani, Coltau, Cicarlau, Moisei, Sieu si Bocicoiu Mare, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare (statii de autobuz, peroane si altele asemenea), zonele in care se desfasoara pelerinaje, in exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale si in proximitatea institutiilor de invatamant pana la o distanta de 50 m de intrarea in perimetrul scolii.

Administratorii/proprietarii spatiilor publice deschise stabilite afiseaza la loc vizibil informatii privind obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile mentionate. Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare din unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borsa, Viseu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Grosii Tiblesului, Basesti, Vadu Izei, Grosi, Ocna Sugatag, Gardani, Coltau, Cicarlau, Moisei, Sieu si Bocicoiu Mare este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00.

Se permite in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borsa, Viseu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Grosii Tiblesului, Basesti, Vadu Izei, Grosi, Ocna Sugatag, Gardani, Coltau, Cicarlau, Moisei, Sieu si Bocicoiu Mare desfasurarea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borsa, Viseu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Grosii Tiblesului, Basesti, Vadu Izei, Grosi, Ocna Sugatag, Gardani, Coltau, Cicarlau, Moisei, Sieu si Bocicoiu Mare fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului. In functie de evolutia situatiei epidemiologice la vor fi dispuse si alte masuri la nivelul judetului, a mai adaugat prefectul de Maramures.

Articolul RESTRICtII: Decizii noi ale CJSU Maramures in contextul ratei incidentei cumulate la 14 zile apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

VINE IARNA: Sfaturi pentru soferi pentru sezonul recesezon rece,
Citeste
Masina furata din Belgia, depistata de politistii de frontiera
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.