RESPECTAREA NORMELOR RUTIERE NU ESTE OPtIONALA: Cinci certificate de inmatriculare ridicate la Borsa, amenzi de 7.500 lei la Tg. Lapus, bauti la volan depistati la Moisei si Asuaju de Jos

O actiune organizata ieri, 13 mai, de politistii din Borsa a vizat pe langa verificarea respectarii normelor rutiere de catre persoanele care conduc autovehicule pe drumurile publice si verificarea starii tehnice a autovehiculelor conduse. Pe tot parcursul actiunii politistii au colaborat cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman.
Astfel, au fost verificate mai multe autoturisme conduse pe raza orasului, aplicandu-se pentru neregulile constatate 12 sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 3 000 de lei.
Neregulile constatate nu au impus retinerea vreunui permis de conducere, insa in cazul a cinci autovehicule depistate cu defectiuni tehnice politistii au dispus retragerea certificatelor de inmatriculare.

TARGU LAPUS - combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere – alte 30 de autovehicule au fost verificate de politistii din Targu Lapus, in cadrul unor actiuni organizate pentru prevenirea accidentelor de circulatie. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 7500 de lei.

Depistati in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice

Politistii din cadrul Politiei Salistea de Sus si cei din Sectia 3 Politie Rurala Farcasa au intocmit ieri doua dosare penale, dupa ce au depistat doi barbati care au condus in stare de ebrietate.
Astfel, aseara, la ora 20.45, politistii au oprit pentru control un autoturism care circula din directia comunei Sacel catre comuna Moisei. In urma verificarilor, politistii au identificat conducatorul auto ca fiind un barbat de 49 de ani din Moisei.
Deoarece emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Celalalt sofer care a condus in stare de ebrietate este un barbat de 35 de ani din Baia Mare. Tot aseara, in jurul orei 21.00, politistii au oprit pentru control autoturismul condus de acesta pe DJ193 E in satul Asuaju de Jos.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca soferul avea o concentratie de 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Ambii au fost condusi la spital pentru recoltarea de probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
In ambele cauze se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, urmand a fi dispuse masurile legale.

Articolul RESPECTAREA NORMELOR RUTIERE NU ESTE OPtIONALA: Cinci certificate de inmatriculare ridicate la Borsa, amenzi de 7.500 lei la Tg. Lapus, bauti la volan depistati la Moisei si Asuaju de Jos apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Astazi este ultima zi de stare de urgenta in Romania. Ce se schimba cand intra in vigoare starea de alerta
Citeste
INFRACtIUNI SILVICE: Peste 132 mc lemn confiscat si amenzi de 23.000 de lei aplicate de politisti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.