Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU a prezentat pozitia Uniunii Europene in cadrul sesiunii Comisiei pentru Dezvoltare Sociala

COMUNICAT DE PRESA  Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat luni, 11 februarie 2019, la deschiderea lucrarilor celei de a 57-a sesiuni a Comisiei pentru Dezvoltare Sociala . In contextul detinerii de catre Romania a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, ambasadorul Jinga a prezentat in numele celor 28 de state membre UE o declaratie in cadrul dezbaterii generale, privind perspectiva europeana asupra temei actualei sesiuni a CSocD, "Abordarea inegalitatilor si provocarilor pentru incluziunea sociala prin politici fiscale, salariale si de protectie sociala".

Interventia diplomatului roman s-a concentrat pe promovarea conceptului de pilon european al drepturilor sociale si a unui model de dezvoltare sociala axat pe crestere economica sustenabila, formare profesionala continua si politici de ocuparea a fortei de munca ce acorda atentie tinerilor, persoanelor cu dizabilitati si familiei.

"In Uniunea Europeana, sistemele de protectie sociala reprezinta o asigurare impotriva riscurilor sociale, sustin rezilienta economiilor in timp de criza si redistribuie venituri catre toate grupurile sociale. Protectia sociala, in conexiune cu alte politici – cum sunt sistemul de taxare progresiva, politicile salariale si educationale – au ajutat Uniunea Europeana sa tina sub control fenomenul adancirii inegalitatilor,  prezent la nivel global incepand cu anii 1980", a subliniat ambasadorul Jinga.

"Competitivitatea pietei muncii, combaterea excluziunii si inegalitatilor, politicile redistributive si de protectie sociala, sunt elemente-cheie ale modelului social european aflat intr-o continua adaptare pentru a raspunde asteptarilor cetatenilor Uniunii, in acord cu transformarile si provocarile globale curente, precum cele generate de avansul tehnologic si informatic, sau de gestionarea schimbarilor climatice", a aratat Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU.

Comisia pentru Dezvoltare Sociala, aflata in subordinea ECOSOC, este principalul for al Natiunilor Unite care monitorizeaza implementarea Declaratiei de la Copenhaga, a Programului de Actiune al Summit-ului Mondial pentru Dezvoltare Sociala si a Agendei 2030, din perspectiva aspectelor sociale conectate cu obiectivele de dezvoltare durabila. Romania a detinut presedintia Comisiei in perioada 2015-2016, si face parte din nou dintre cele 46 de state membre pentru mandatul 2017-2021.

Bani sustrasi dintr-o biserica din rona de sus si furt dintr-un supermarket din baia mare
Citeste
Tineri fara permis; optional si cu alcool la bord
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.