Pustani de 15 ani din baia mare si oradea implicati in trafic de droguri de risc

Politistii de combatere a criminalitatii organizate impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Oradea au destructurat o retea de criminalitate organizata specializata in trafic de droguri de risc si au confiscat 4,5 kilograme de cannabis dintr-o cultura.

Miercuri, 5 februarie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea – Serviciul Antridrog si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au efectuat 5 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Oradea, pentru documentarea si probarea activitatii infractionale a cinci persoane de 23, 21, 20, 20, respectiv 15 ani, din municipiul Oradea si din municipiul Baia Mare, judetul Maramures, banuite de trafic intern de droguri de risc.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate, intr-o locatie inchiriata de membrii gruparii, a fost descoperita o cultura indoor, formata din 25 de plante de cannabis, ajunse la maturitate, cu o inaltime de aproximativ 85 de cm, amenajata intr-un cort special.

In urma recoltarii materiei vegetale, a mugurilor si a inflorescentelor de pe aceste plante, au rezultat 4,5 kg. de cannabis.

De asemenea, in urma perchezitiilor, au mai fost descoperite si ridicate in vederea cercetarilor 5 comprimate de ecstasy, 1,5 grame DMT, 2 grame de cannabis uscat, aparatura logistica necesara infiintarii culturii de cannabis, respectiv un cort special, lampi LED, ventilatoare, filtru de carbon, fertilizatoare si 1.300 de lei.

Cele cinci persoane au fost prezentate procurorului D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Oradea, iar in urma audierilor, fata de trei dintre acestea a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore.

Cercetarile continua in vederea documentarii activitatii infractionale a persoanelor implicate.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Sofer depistat de politisti cu o concentratie de 0
Citeste
Surprins gonind cu masina avand peste 100 km/h in timp ce avea permisul de conducere suspendat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.