Pusi in libertate sub control judiciar

In aceasta seara judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au hotarat: ultimii patru suspecti in cazul dosarului de sclavie de la Centrul de Reeducare Viseu de Sus vor fi pusi in libertate sub control judiciar. Asta dupa ce tot astazi procurorii DIICOT au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventiva pentru cei 4 pentru inca 30 de zile. Judecatorii au respins aceasta cerere. Ramane de vazut daca procurorii vor face recurs.

Cetateanul german care coordona centrul de reeducare din muntii Maramuresului ramane in arest preventiv pentru 30 de zile. Noii administratori au deschis pentru prima data portile locului considerat casa de tortura pentru multi copii care, spun procurorii, ar fi fost maltratati acolo.

In ciuda acuzatiilor foarte grave aduse de anchetatorii romani, tinerii inclusi in programul de reeducare spun ca au o viata aproape perfecta si ca nu intentioneaza sa se mai intoarca in Germania natala.

La trei luni de cand procurorii DIICOT au prezent ororile prin care au trecut tinerii adusi din Germania in Romania pentru reeducare, centrul isi deschide portile.

Si noii administratori il prezinta ca pe un loc unde adolescentii cu grave probleme de comportament, care provin din familii defavorizate, sunt adusi la reabilitare.

Procurorii vorbesc, insa, de o casa a torturii, in care copiii pedepsiti erau tinuti in izolare chiar si o saptamana. Cei de la centru sustin ca nu era vorba despre o izolare.

Tinerii care deveneau agresivi erau tinuti acolo pentru supraveghere, insa aveau toate conditiile, de la apa calda si pana la televiziune prin cablu.

HANS CHRISTIAN HENNING – NOUL ADMINISTRATOR AL CENTRULUI: CUNOSC MULTI TINERI DE AICI. ERAM CONVINSI CA SUNT INTR-UN LOC BUN, APOI AM AUZIT VESTILE RELE!

Sapte tineri au mai ramas in centru. Doi dintre ei au implinit recent 18 ani, insa nu vor sa plece in tara lor natala.

PATRIC HOENDORF: E MAI FAIN AICI CA IN GERMANIA! AICI E MAI USOR CA IN GERMANIA. E GREU ACOLO! NU AM VRUT SA MERG INAPOI. AM LUCRAT IN CAMERA SI AM INVATAT SA NU FIU RAU. CAND ESTI CUMINTE, IESI AFARA.

REPORTER: CARE A FOST CEL MAI GREU MOMENT PENTRU TINE?

MELISSA AIMEE BOLAND: NU A FOST! NU AM AVUT. DACA AM O PROBLEMA, VORBESC, DACA NU, STAU AFARA SAU IN CASA!

Patru ingrijitori din centru, printre care si cetateanul german care coordona intregul program din Romania, au cerut eliberarea din arest preventiv si plasarea sub control judiciar, insa judecatorii Curtii de Apel Cluj au respins solicitarea lor.

MARIUS MURESAN – AVOCATUL SOTILOR SCHUMANN: VOR FI GREU DE PROBAT ACESTE ACUZATII, SPERAM CA ACUZAREA SA REALIZEZE CA ACUZATIILE NU SE SUSTIN.

Sursa: Observator A1.ro.

CITESTE SI:

"Un, doi, trei sau Presedintele" la Ararat
Citeste
Ministerul Sanatatii a dispus ca DSP Timis sa intre in imobilele afectate de folosirea acelui insecticid
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.