Propunerea primarului Catalin Chereches a fost adoptata de Consiliul Local Baia Mare

S-AU MAJORAT BURSELE PENTRU ELEVII BAIMARENI! In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Baia Mare de joi, 11 iulie 2019, primarul Catalin Chereches a venit in fata alesilor locali cu un proiect prin care a propus majorarea burselor de performanta, de merit si de studiu, nefiind uitati nici elevii care au nevoie de burse sociale.

Alesii locali au adoptat initiativa primarului. Asa se face ca elevii baimareni care obtin performante la invatatura vor primi de acum mai multi bani.

De majorarea burselor vor beneficia elevii din institutiile de invatamant preuniversitar de stat din municipiul Baia Mare pentru anul 2019.

"Un proiect care repara o disfunctionalitate generata de Guvernul Romaniei, neclarificand la momentul potrivit anumite chestiuni din perspectiva legala: stabilirea cuantumului burselor pentru elevii din invatamantul de stat preuniversitar din municipiul Baia Mare. Am majorat bursele de performanta de la 300 la 400 de lei. Bursele de merit au fost majorate de la 100 la 300 de lei. Bursele de studiu au fost majorate de la 100 la 200 de lei. Bursele de ajutor social raman la 100 de lei", a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Dupa comunicarea fondurilor repartizate pentru acordarea burselor, fiecare unitate de invatamant de pe raza municipiului Baia Mare va stabili, in Consiliul de Administratie, numarul si tipul de burse ce vor fi acordate in anul 2019.

ActualMM

Citeste si: http://www.actualmm.ro/noutati-administrative-baia-mare-municipalitatea-preia-cateva-terenuri-din-zonele-pietrosul-moldovei-si-petre-dulfu-primarul-chereches-garanteaza-ca-aici-nu-se-va-construi-ci-vor-fi-dezvoltate-pa/

Te-ar putea interesa si: http://www.actualmm.ro/parc-industrial-baia-mare-noi-demersuri-pentru-dezvoltarea-parcului-industrial-si-a-centrului-sportiv-metropolitan-stadion-cu-10-000-de-locuri-si-sala-de-5-000-de-locuri/

Recomandarea editorului: http://www.actualmm.ro/vesti-bune-pentru-baimareni-de-la-1-septembrie-serviciul-de-buletine-se-muta-la-sediul-primariei-baia-mare/

Presedintele Gabriel Zetea a felicitat administratia locala din Seini la evenimentul Zilele Orasului "CETATEA ZYNIR"
Citeste
Inscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat incep azi
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.