Promovarea profesiei de politist la liceul teoretic "emil racovita" din baia mare

In aceasta saptamana, cand au derulat programul "Scoala Altfel", politistii de prevenire au fost partenerii Liceului Teoretic "Emil Racovita" din Baia Mare, in cadrul celui mai mare program de orientare profesionala pentru tineri, Job Shadow Day.
Intrucat contextul actual nu le-a permis elevilor sa petreaca cateva ore in umbra politistilor si sa participe cu acestia la activitati in teren, politistii s-au adaptat situatiei si au mers ei in unitatea de invatamant.
Comisar de politie Grozavu Cecilia le-a prezentat celor aproximativ 50 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a, principalele domenii de activitate ale Politiei Romane, liniile de munca cele mai cunoscute dar si specializari mai putin vizibile cetatenilor dar deosebit de importante pentru activitatea de politie.
Discutiile s-au orientat apoi pe conditiile de admitere intr-una din cele trei unitati de invatamant ale Inspectoratului General al Politiei Romane iar elevii au vizionat si filmul de prezentare a Scolii de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca.
Elevii s-au aratat atrasi de subiect, multi dintre ei marturisind ca sunt atrasi de provocarile si specificul meseriei de politist si ca s-au hotarat deja sa incerce sa acceada intr-o scoala de politie.

Campania de prevenire a furturilor din locuinte, la final
Citeste
Consiliul Judetean depune cererea de finantare pentru infiintarea unui centru de coordonare si conducere a interventiilor in situatii de urgenta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.