"Promisiunile unui ministru, falimentul sistemului sanitar. Minciunile insiruite ale ministrului Sanatatii"

DECLARATIE POLITICA  Cand minciuna se transforma in normalitate, imaginea conteaza mai mult decat sanatatea a milioane de romani, iar parerile personale sunt enuntate cu convingere de specialist in domeniu, se pune in pericol un intreg sistem. Sistemul Sanitar din Romania si munca a zeci de medici specialisti cu recunoastere mondiala a fost aruncata in derizoriu de un ministru al Sanatatii subliminal si fatarnic.

Un ministru care se declara cu mandrie "economist" si "se travesteste" cu halatul alb in medic gestioneaza pagubos resursele financiare alocate de Guvernul PSD-ALDE pentru Sanatate.

10 miliarde de euro alocati anual sistemului sanitar au fost irositi fara o gandire medicala si fara a respecta politica de sanatate a guvernului. Consecintele gestionarii defectuoase, cu superficialitate si ignoranta sunt grave: sute morti de gripa, copii morti de rujeola, spitale cu mucegai si gandaci, infectii cu bacterii rezistente la antibiotice, lipsa medicamentelor pentru bolnavii cu cancer si HIV-SIDA , program de preventie inexistent. Aceasta este radiografia unui ministru al Sanatatii care pana la sfarsitul mandatului "prin mila unui functionar din DSP" poate va primi si parafa de medic sau chiar o diploma de doctor.

Resursele de care dispune Sistemul Sanitar romanesc pot fi gestionate mult mai eficient, dar actualul ministru consuma timp si energie cu subiecte banale si face afirmatii publice nedocumentate si fara minime cunostinte medicale despre sistemul sanitar, un domeniu care necesita expertiza, profesionalism si suflet pentru cei aflati in suferinta.

Ministrul promite vaccin  anticancer si terapie cu cannabis, in conditiile in care pacientii romani nu beneficiaza in multe dintre spitalele din Romania de conditii minime de igiena si confort, iar tratamentul este cumparat de bolnav.

Ministerul Sanatatii este in degringolada, cu un buget "mare" din  care se vor imprastia bani in toate domeniile sanitare de specialitate, dar spitalele de stat vor functiona la fel ca in ultimii 30 de ani, se vor promova spitalele private cu medici cu diplome false.

Obligatiile de partid pe care le are ministrul s-au transformat in amendamente la  Legea bugetului, furnizarea de Vitamina D acolo unde nu este nevoie de ea, iar participarile la manifestari organizate din bani publici si aparitiile media transforma Ministerul Sanatatii intr-un organism vulnerabil care induce panica si neincredere in randul populatiei.

Ministrul Sanatatii s-a transformat intr-un "militian" care cauta spagile, apa nepotabila, dezinfectanti neconformi din spitale, conflictele intre personalul medical si medici, activeaza mecanisme europene de protectie civila, dispune controale incrucisate intre spitale, toate pentru imagine personala pe bani publici.

 

Dr. Viorica Chereches,

Deputat liberal de Maramures

Accident grav in Baia Mare. A intrat ca masina in stalp
Citeste
Ziua Portilor Deschise la Teatrul Municipal Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.