Program educativ derulat de politisti cu elevii Scolii gimnaziale nr

Impreuna cu TEDI la Sighetu Marmatiei, in "Scoala sigurantei Tedi"

O noua serie de elevi de clasa I participa anul acesta la Scoala sigurantei Tedi, un program educativ derulat de Politia Romana si Maspex Romania prin brandul Tedi. Datorita impactului pozitiv in randul participantilor, proiectul a fost reluat, in prezent derulandu-se cea de-a V-a editie.

Astfel, in anul scolar 2019-2020, in judetul Maramures, 1305 elevi de clasa I vor afla, in mod creativ, cum sa constientizeze pericolele, cum sa le evite si sa le gestioneze si vor primi informatii pretioase, atat de la cele 66 de cadre didactice inscrise in proiect, cat si de la politistii maramureseni.

Fiind editia cu cei mai multi copii inscrisi in judetul Maramures, mascota proiectului, ursuletul TEDI a venit in persoana azi la copiii Scolii Gimnaziale nr.2 din municipiul Sighetu Marmatiei.

El a apreciat raspunsurile copiilor la intrebarile politistilor de prevenire si a constatat ca cei mici cunosc multe reguli pentru a fi in siguranta, ca ei le respecta intotdeauna, chiar si atunci cand unii parinti le incalca. Pentru aceasta, Tedi i-a rasplatit pe copii cu cadouri si cu multe imbratisari.

Apoi s-a mutat in sala de sport a scolii sa cunoasca si vedeta Politiei Maramures, cainele de urma VIS, cu care s-a imprietenit repede, pentru ca e un urs pasnic. Copiii au asistat si la un exercitiu demonstrativ sustinut de Vis, apoi au luat cu asalt autospeciala de politie si "trupele" de politie descinse in scoala lor pentru a face din aceasta zi una cu totul speciala.
Pana la finalul anului scolar, politistii de prevenire, rutieri si de ordine publica vor sprijini cadrele didactice in derularea activitatilor in toate scolile inscrise in proiect.

Barbat de 68 de ani din satulung, condamnat la 6 ani inchisoare cu executare pentru agresiune sexuala in forma continuata
Citeste
Consiliul Judetean Maramures a aprobat cotizatiile catre diferite structuri asociative, pentru anul 2020
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.