Produse de peste 10

Ieri, 24 octombrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit cu obiecte de imbracaminte si incaltaminte contrafacute. In cadrul actiunii au fost verificati mai multi agenti economici din municipiul Sighetu Marmatiei.

Ca urmare a verificarilor efectuate politistii au depistat 155 articole de imbracaminte si incaltaminte purtand, fara drept, denumirea si semnul distinctiv al marcilor inregistrate, pentru care reprezentantii agentilor economici verificati nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licente care sa ateste originalitatea acestora si care sa permita comercializarea lor.
Existand suspiciuni ca marfurile destinate comercializarii sunt contrafacute, politistii au luat masura indisponibilizarii articolelor vestimentare si de incaltaminte, in valoare de aproximativ 10 600 de lei.
Totodata au fost intocmite trei dosare penale, urmand ca sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei sa se efectueze cercetari in vederea identificarii si tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate in comiterea infractiunilor de punere in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare.
De asemenea, in cadrul actiunii a fost aplicata o sanctiune contraventionala la Legea nr. 12/1990, in valoare de 5 000 lei, si confiscata suma de 820 lei provenind din activitati comerciale ilicite.

La Manchester s-a marcat finalul fazei I al proiectul Food Chains 4 Europe
Citeste
Doua masini dintr-o coloana oficiala, implicate intr-un accident rutier la buciumi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.