PROCURORII AU DECIS: Un tanar din Baia Sprie care a lovit un pieton in timp ce fugea de politie a fost arestat preventiv

Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare au dispus, la data de 24.07.2020, punerea in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului L.D. M. pentru savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, prevazuta de art. 335 alin. 1 Cod penal, vatamarea corporala din culpa, prevazuta de art. 196 alin. 1 Cod penal si parasirea locului accidentului, prevazuta de art. 338 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 si 2 Cod penal.
La data de 24.07.2020, fata de numitul L.D. M. a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore.
Probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca inculpatul L.D. M., in data de 23.07.2020, in jurul orei 17:30, desi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule a condus un autoturism pe raza localitatii Baia Sprie, jud. Maramures si, cu toate ca organele de politie i-au efectuat semnal regulamentar de oprire, acesta si-a continuat deplasarea cu viteza, circumstante in care a provocat un accident de circulatie soldat vatamarea corporala a persoanei vatamate S.G.D. (care a suferit leziuni care necesita un numar de 40-50 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare), dupa care a parasit locul producerii accidentului, fara incuviintarea organelor de politie.
La data de 24.07.2020, dosarul a fost inaintat instantei cu propunere de arestare preventiva a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisa de judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Baia Mare.
Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Cum s-a produs accidentul

In timp ce politistii din Baia Sprie supravegheau traficul rutier pe D.N. 18 din oras au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care se deplasa spre Baia Mare.
Conducatorul acestuia nu a oprit, continuandu-si deplasarea spre localitatea Satu Nou de Sus, motiv pentru care echipajul de politie a procedat la urmarirea autoturismului in cauza, folosind semnalele acustice si luminoase.
In timpul deplasarii conducatorul autoturismului urmarit a acrosat cu oglinda dreapta un barbat de 58 de ani care circula in calitate de pieton, pe acostamentul din partea dreapta a directiei de deplasare a autoturismului, dupa care si-a continuat deplasarea. La circa 2 km de locul accidentului rutier, conducatorul auto a oprit autoturismul, l-a asigurat si a fugit.
In urma accidentului, pietonul a suferit leziuni si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare, unde a ramas internat in vederea acordarii de ingrijiri medicale.
In urma verificarilor si investigatiilor efectuate politistii au identificat conducatorul auto ca fiind un tanar de 20 de ani, din Baia Sprie, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia si vatamare corporala din culpa.

Articolul PROCURORII AU DECIS: Un tanar din Baia Sprie care a lovit un pieton in timp ce fugea de politie a fost arestat preventiv apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Astazi debuteaza Zilele spiritualitatii si culturii la Manastirea ,,Sfanta Ana" Rohia
Citeste
Masca, obligatorie tot timpul. Decizie de ultim moment
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.