Prinsa in flagrant in timp ce oferea spre vanzare tigari de contrabanda

In cadrul actiunii pe care au organizat-o la inceputul acestei saptamani, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au verificat 59 de societati comeciale si 18 persoane fizice de pe raza municipiului Baia Mare.
Pe strada Barajului, politistii au surprins o femeie care oferea spre vanzare, la punctul de lucru al intreprinderii individuale, 120 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Tigarile, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale au fost confiscate, iar in cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de contrabanda.
Totodata, agentii economici surprinsi ca nu utilizau aparate de marcat electronice fiscale sau cei care au incalcat prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 85 000 de lei.

Prinsi de politisti la scurt timp dupa ce au sustras bunuri din supermarketuri

Dupa ce au fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul ca patru persoane necunoscute au reusit sa plece dintr-un supermarket fara a achita bunurile pe care le-au luat de pe rafturi, patrula de ordine si siguranta publica din cadrul Politiei municipiului Baia Mare a luat de urgenta masuri pentru depistarea lor.
La scurt timp, politistii au identificat, pe bulevardul Decebal din municipiu, cele patru persoane. Este vorba despre baimareni cu varste cuprinse intre 23 si 37 de ani, care aveau asupra lor produse alimentare in valoare de 300 de lei.
Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru documentarea intregii lor activitati infractionale.

Tot ieri, politistii baimareni au fost sesizati ca agentul de paza al unui alt supermarket a retinut o persoana care intentiona sa plece fara a achita produsele luate de pe raft. La fata locului politistii au identificat o tanara de 26 de ani, care avea asupra sa produse luate de pe rafturi. Prejudiciul a fost recuperat, iar politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt.

Caine salvat de alin si george, doi politisti din maramures
Citeste
136 de sanctiuni in valoare de 382
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.