Prins de politisti ca avea permis fals, dupa ce a condus cu viteza excesiva prin localitate

In cadrul unei actiuni pentru siguranta participantilor la trafic, politistii rutieri au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus cu viteza de 92 km/h pe D.J. 185, pe raza localitatii Barsana. La volan a fost identificat un barbat de 36 ani.
In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca permisul de conducere pe care acesta il avea nu prezenta elementele de siguranta ale unui permis autentic si ca de fapt, barbatul nu este posesor de permis de conducere.
A fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Politistii au depistat mai multe persoane care conduceau fara a detine permis sau in stare de ebrietate

Daca ati consumat alcool, nu conduceti autovehiculul! Chiar daca distanta pe care trebuie sa o parcurgi este mica! Poate raniti pe cineva sau poate va pierdeti libertatea! De asemenea, nu urcati la volanul unor autoturisme daca nu detineti permise de conducere! Politistii au intocmit dosare penale si cerceteaza mai multe persoane depistate in acest week-end in timp ce conduceau fara permis sau in stare de ebrietate.

Sambata, 21 decembrie, politistii au intervenit la un accident de circulatie cu pagube materiale, produs pe DN 18, in comuna Vadu Izei. La fata locului s-a constatat ca un tanar de 24 de ani, din judetul Cluj, care conducea un autoturism, nu a pastrat distanta de siguranta si a intrat in coliziune cu un autoturism condus regulamentar in fata sa. Autoturismul acrosat a fost proiectat la randul sau intr-un alt autoturism ce stationa la trecerea pentru pietoni semnalizata si marcata corespunzator. In urma verificarilor efectuate politistii au stabilit ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Ieri, 22 decembrie, la ora 00,50, un tanar de 21 ani, domiciliat in Moisei, a condus un autoturism pe D.N. 19, in localitatea Sapanta, iar intr-o curba a pierdut controlul volanului, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu un stalp de sustinere a cablurilor electrice si gardul unui imobil. Impactul s-a soldat cu ranirea conducatorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 ml/l alcool pur in aerul expirat. Tanarului i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii din Ulmeni, in timp ce efectuau supravegherea si controlul traficului rutier pe DJ 182/B intre localitatile Ulmeni si Manau, au oprit pentru control un autoturism condus de catre un barbat de 44 ani. Acesta le-a precizat ca nu are permisul asupra sa, iar in urma verificarilor politistii au constatat ca de fapt barbatul figureaza cu permisul de conducere cu restrictii-retinut. Intrucat emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Ulmeni, pentru prelevarea de mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi-noapte, la ora 00:05, politistii din Borsa, care efectuau control traficului rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus pe strada Floare de colt. Conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat, motiv pentru care s-a procedat la urmarirea acestuia, pana pe strada Crangului din oras. La volan a fost identificat un tanar de 30 ani, din oras, care a declarat ca nu detine permis de conducere. Intrucat tanarul emana halena alcoolica s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Borsa unde i-au fost prelevate doua mostre de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Concentratia cea mai mare de alcool constatata in acest week-end de politisti a fost de 1,15 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul, in varsta de 35 de ani, din comuna Oncesti, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Oncesti. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa fie dispuse masuri legale.

Politistii Serviciului Rutier au continuat actiunile si duminica: amenzi de 44.000 de lei si 13 permise retinute

Nici politistii nici aparatura radar din dotare nu au facut pauza ieri, 22 decembrie. Intrucat viteza constituie in continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente, politistii Serviciului Rutier Maramures au continuat si duminica activitatile in trafic, pentru depistarea celor care apasand prea tare pedala de acceleratie, pun in pericol viata si integritatea corporala a participantilor la trafic.
Intre orele 10:00 – 14:00, politistii au actionat pe mai multe sectoare de drum, oprind pentru verificari 87 de autovehicule. Din cele 66 de sanctiuni contraventionale aplicate, 45 au fost pentru depasirea limitelor legale de viteza.

Totodata, ca masura complementara, s-a dispus retinerea a 13 permise de conducere.
Dragi soferi, pentru ca Mos Craciun sa va gaseasca alaturi de cei dragi, sanatosi si bucurosi, va rugam sa conduceti prudent, sa pretuiti atat viata dumneavoastra cat si pe a celorlalti participanti la trafic!
Este posibil ca in aceasta perioada traficul sa fie aglomerat! Adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor si efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare. Evitati efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Nu urcati la volan dupa ce ati consumat bauturi alcoolice, respectati regimul legal de viteza si la primele semne de oboseala parcati autovehiculul si odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psihomotorii necesare conducerii in siguranta.

Pesta porcina confirmata la un porc mistret gasit decedat pe un fond de vanatoare la Seini, respectiv la Huta
Citeste
AtenTie! un bradut "procurat" ilegal va poate aduce un dosar penal
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.