Primul jaf de la infiintarea localitatii

Cea mai nordica banca de pe Terra, aflata in Longyearbyen, o localitate norvegiana din arhipelagul arctic Svalbard, a facut vineri obiectul unui jaf armat, al carui autor a fost arestat insa foarte repede, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Acesta a fost primul jaf bancar comis in acel teritoriu norvegian aflat la aproximativ o mie de kilometri de Polul Nord. A fost, de asemenea, unul dintre jafurile cu cele mai mari sanse de a fi sortite esecului.

"S-a produs un atac armat in jurul orei locale 10:40 ", a declarat pentru AFP Terje Carlsen, purtator de cuvant al guvernului local.

"Un barbat echipat cu o arma de foc a furat o suma de bani. A fost arestat destul de repede", in centrul orasului Longyerbyen, a adaugat acelasi oficial norvegian.

Autoritatile au refuzat sa dezvaluie identitatea suspectului, suma furata – descoperita asupra autorului jafului – si tipul de arma utilizata.

Politia a precizat ca este vorba despre un cetatean strain, aflat in trecere prin arhipelagul Svalbard. Autorul jafului a fost expediat la Tromso, oras din partea nordica a Norvegiei continentale, pentru a fi audiat.

Sansele de succes ale autorului jafului erau insa minime: in Longyearbyen, capitala arhipelagului Svalbard, toti locuitorii se cunosc intre ei, iar aeroportul local reprezinta aproape singura cale de a parasi localitatea.

Cu un teritoriu de doua ori mai mare decat cel al Belgiei, arhipelagul norvegian are o populatie de aproape 3.000 de locuitori – din care circa 2.000 traiesc in Longyearbyen – si aproape la fel de multi ursi polari.

In aceasta perioada a anului, teritoriul norvegian Svalbard este cufundat in intuneric total, iar temperaturile pot sa coboare pana la valoarea de -20 de grade Celsius.

Incidentul a alimentat numeroase ironii pe retelele de socializare.

"Cel mai negandit jaf bancar din istoria Norvegiei?", se intreba, in gluma, un utilizator de Twitter. "El a uitat probabil sa se gandeasca si la planul sau de evadare", a ironizat un alt internaut.

Atac armat intr-unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Viena. O persoana a murit
Citeste
Tineri pacaliti de gps, la intoarcerea acasa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.