Primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus in satu mare

A fost inregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus in judetul Satu Mare.
Este vorba de un pacient in varsta de 74 de ani confirmat cu COVID-19 pe 28.03.2020. Barbatul a ajuns la Spitalul Municipal Carei in data de 25.03.2020. Acesta prezenta simptomele unei viroze. A fost izolat la Spitalul Municipal Carei, iar pentru ca a ridicat suspiciunea unei infectii cu COVID-19 a fost testat, iar dupa confirmarea infectarii, pacientul a fost transferat pentru tratament de specialitate COVID-19 la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, conform procedurii elaborate de Institutul National de Sanatate Publica.

Pacientul a inregistrat o patologie preexistenta de: diabet zaharat insulino-dependent, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, bloc de ramura stanga.

Din ancheta epidemiologica a rezultat ca acesta nu a avut istoric de calatorie si nici contact cunoscut cu persoane susceptibile a fi contaminate. Barbatul a intrat in contact cu membrii familiei si cadre medicale.
Conform metodologiei vor fi testati contactii simptomatici.

In judetul Satu Mare, astazi, 30 martie, se afla in carantina 257 persoane, iar in autoizolare la domiciliu 3848 persoane.

Mai multi tineri din coltau au furat produse de carne de 3
Citeste
Romania a intrat in Scenariul 4. Orase izolate complet
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.