Primarul este revoltat de situatia gestiunii deseurilor menajere si a obrazniciei si neglijentei celor de la Drusal

BAIA MARE  Nemultumit de modul in care se deruleaza proiectul care vizeaza gestionarea pe viitor a deseurilor si salubrizarea localitatilor din Maramures, primarul Catalin Chereches a cerut Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta alcatuirea unei comisii care sa analizeze la sange in ce masura participarea la acest proiect este benefica municipiului Baia Mare.

"Este un proiect care in modul in care a fost gandit si aporbat spre finantare nu va fi operabil niciodata, astfel ca raportat la interesul autoritatii locale, dar si cetatenilor municipiului Baia Mare, inclusiv sub aspectul costurilor, chestiunea va fi una destul de dificila. Tocmai din acest motiv supun atentiei evaluarea – alaturi de o comisie formata din reprezentantii institutiilor abilitate si ai muncipiului – impactul real al implementarii acestui proiect, sau al nerealizarii lui in municipiul Baia Mare. Acest lucru trebuie sa duca la o decizie a autoritatii locale si pentru ca municipiul Baia Mare sa iasa din acest proiect. Eu consider ca un alt tip de sistem de operare respectiv de gestionare a deseurilor – pentru Baia Mare si zona metropolitana este mult mai corect. Lucru pe care probabil ni-l vom asuma, in baza deciziei pe care o vom lua, dar asta va insemna o statie moderna de banalizare a deseurilor care sa apartina municipiului, respectiv unei zone mai largi din Maramures. Cred ca trebuie sa ne raportam la ceea ce se intampla in comuntatile civilizate din acest punct de vedere si sa avem in vedere ca discutam despre lucruri care ne creaza obligatii nu doar pentru azi ci pentru urmatorii 20 – 30 de ani", a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

De mai multa vreme, primarul municipiului Baia Mare a atras atentia asupra unor practici ale conducerii Consiliului Judetean Maramures in legatura cu implementarea proiectului de gestionare integrata a deseurilor menajere, mai cu seama a lipsei de transparenta care caracterizeaza activitatea acestuia precum si sub aspectul comunicarii deficitare cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, respectiv a modului in care se pune in operare sistemul de colectare si gestionare a deseurilor.

ActualMM

Barbat de 33 de ani, decedat dupa ce a cazut tractorul peste el
Citeste
A furat bani si aur dintr-o casa de pe strada Turnatorilor. A fost retinut pentru 24 de ore
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.