Primarul Chereches alaturi de copii au inaugurat iluminatul ornamental de sarbatori, iar Centrul Vechi cu al sau brad al baimarenilor a stralucit sub un impresionant foc de artificii

E MAGIC IN BAIA MARE!  Municipiul Baia Mare a imbracat haine de sarbatoare. Ca in fiecare an, alaturi de copii, dar si de baimarenii veniti in numar mare sa asiste la eveniment, primarul Catalin Chereches a inaugurat iluminatul ornamental al orasului pentru sarbatorile de iarna si luminile pe bradul de Craciun amplasat in Piata Cetatii. In jurul Bradului Baimarenilor sunt asteptati toti baimarenii, cu mic cu mare, sa petreaca sarbatorile de iarna.

"Aprinderea luminilor pe brad alaturi de copii este un lucru simbolic pe care il fac de fiecare data cu mare dragoste pentru acest oras si pentru baimareni. Un moment frumos, care aduna orasul impreuna ca o familie. Facem acest gest pentru copii, pentru bucuria copiilor, cu toata dragostea si pentru toti baimarenii. Am vrut sa fim in mijlocul Cetatii, al Targului de Craciun organizat in acest loc, dar mai cu seama am dorit ca de sarbatorile Craciunului sa avem prin lumina mai multa puritate si mai multa intelegere intre noi" a spus primarul Catalin Chereches.

In centrul istoric, baimarenii sunt asteptati la Targul de Craciun, tot aici urmand sa aiba loc, la initiativa primarului Catalin Chereches, cu sprijinul Consiliului Local Baia Mare, diverse evenimente cultural – artistice pe tot parcursul lunii decembrie, inclusiv de Revelion.

"Prin traditie, Municipiul Baia Mare reprezinta un veritabil centru al culturii si exprimarii publice, fiind gazda pentru diverse manifestari culturale. Ca in fiecare an, in luna decembrie, luna in care se daruieste, organizam evenimentul cultural "Iarna Baimareana". Este momentul in care sarbatorim impreuna Craciunul, sarbatorim Revelionul. Dam tonul sarbatorii tocmai de Mos Nicolae, si vom avea si o serie de concerte cu artisti indragiti ai muzicii populare si usoare, urmand ca dupa aceea sa intram in ceea ce inseamna sarbatori ale Craciunului", a spus primarul Catalin Chereches.

In apropierea sarbatorii Nasterii Domnului, colindele se vor auzi in centrul istoric. Astfel, vor avea loc concerte de colinde, iar trecerea in noul va fi facuta impreuna cu unii dintre cele mai indragiti solisti de muzica usoara ai momentului.

"Ii astept asa ca in fiecare an pe baimareni sa asculte colinde, in Centrul Istoric, cu grupuri folclorice, cu coruri si bineinteles, tot impreuna vom fi si la trecerea in noul an. De Revelion ne vom bucura alaturi de artisti de renume si cateva formatii locale. Iubitorii muzicii clasice nu au fost uitati nici de aceasta data. Astfel ca, in prima zi a anului 2020, baimarenii sunt invitati, la traditionalul Concert de Anul Nou . Organizam aceste evenimente, in centrul istoric al municipiului Baia Mare, un loc deosebit pe care il indragesc toti baimarenii si care a devenit locul unde petrecem sarbatorile de iarna, ca intr-o mare familie" a mai spus primarul Catalin Chereches.

PROGRAM "IARNA BAIMAREANA 2019":

Vineri, 6 decembrie:
ora 18:00 – Gasca Zurli
Locatie: Centrul Vechi

Sambata, 14 decembrie:
ora 17:00 – Concert de promenada Fanfara Municipala Baia Mare
ora 18:00 – Concert de colinde – Corul Bisericii Penticostale "Muntele Sionului"
Locatie: Centrul Vechi

Duminica, 15 decembrie:
ora 17:00 – Corul Catedralei Episcopale "Sfanta Treime" Baia Mare
Corul Bisericii "Sfanta Cruce" Baia Mare
Corul Bisericii din Chechis
Corul Bisericii din Valenii Somcutei
Ansamblul Folcloric National "Transilvania" – Viflaim
Locatie: Centrul Vechi

Joi, 19 decembrie:
ora 18:00 – Corul barbatesc din Finteusu Mare
ora 19:00 – Stefan Hrusca
Locatie: Centrul Vechi

Sambata, 21 decembrie:
ora 18:00 – Aurel Tamas
ora 19:00 – Colindatori din Moldova – Calin Brateanu si Ceata de la Boroaia
Locatie: Centrul Vechi

Duminica, 22 decembrie:
ora 18:00 – Corala Armonia
ora 19:00 – Stefan Banica & Band
Locatie: Centrul Vechi

 

REVELIONUL BAIMARENILOR:

Marti, 31 decembrie
ora 22:30 – Brianna
ora 23:00 – Lariss
ora 23:30 – DJ Andrei Ansary
ora 00:00 – Spectacol de artificii
Locatie: Centrul Vechi

Concertul de Anul Nou, 1 ianuarie:
ora 18:00 Baia Mare Symphony Orchestra – Solisti: Renata Vari – soprana, Alexandra Lesiu – mezzosoprana, Hector Lopez – tenor, Dirijor: Cristian Sandu, Prezentator: Ioan Cristina
Locatie: Catedrala Sfanta Treime Baia Mare

 

ActualMM

Alta drama, alt strigat de ajutor
Citeste
O victima dupa ce un autoturism a ajuns in sant, in zona Doua Veverite
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.