Primarul Catalin Chereches va transmite un gand de pretuire din partea comunitatii baimarene Sanctitatii Sale Papa Francisc

La invitatia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, dar si la invitatia Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, la Catedrala Nationala, primarul Catalin Chereches va transmite un gand de pretuire din partea comunitatii baimarene Sanctitatii Sale Papa Francisc. Catalin Chereches va participa si la evenimentul organizat la Blaj, unde Papa Francisc ii va beatifica pe cei sapte episcopi greco – catolici ucisi in perioada 1950 – 1970.

Suveranul Pontif va vizita in perioada 31 mai – 2 iunie 2019 Romania. Este o vizita istorica si mult asteptata, mai ales de catre credinciosii catolici. Calatoria apostolica a Papei Francisc are loc la 20 de ani dupa vizita efectuata de Sfantul Ioan Paul al II-lea, in 1999. Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare a fost invitat sa participe cu aceasta ocazie la doua intalniri cu Sanctitatea Sa. Este vorba despre intrevederea organizata la Palatul Cotroceni, la invitatia Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, respectiv cea de la Catedrala Nationala, la invitatia Patriarhului Bisericii Ortrodoxe, Preafericitul Parinte Daniel.

 

"Absolut nimic in aceasta lume nu este intamplator. Vizita Sanctitatii Sale in Romania, in aceasta perioada destul de tulbure din punct de vedere administrativ si politic, am convingerea ca va fi un imbold pentru toti romanii. Pentru ca Papa Francisc este indragit nu doar in randul credinciosilor catolici, ci de catre toti cei care, indiferent de orientarea religioasa, sunt decisi sa faca bine. Pot spune cu mana pe inima ca mi se indeplineste o mare dorinta: sa intalnesc omul care a reusit sa uneasca prin gandirea si prin mesajele sale oameni care nu neaparat aveau foarte multe in comun.

Sunt onorat si deosebit de bucuros ca voi putea transmite Sanctitatii Sale un gand bun, urari alese si un mare multumesc din partea comunitatii baimarene. La randul meu, am incercat mereu sa apropii credinciosii din Baia Mare si, la nivel local, exista o comuniune foarte frumoasa intre ortodocsi si catolici, respectiv adeptii altor religii. Ne uneste dorinta de mai bine pentru comunitatea noastra, pacea si bucuria, lumina si linistea pe care ni le ofera rugaciunea in fata lui Dumnezeu, dar si evenimentele culturale pe care le-am organizat fie la catedrala ortodoxa, fie la cea greco – catolica si la care au participat atat enoriasi, cat si episcopii.

La nivelul comunitatii baimarene am demonstrat in ultimii ani ca ne pretuim valorile, multiculturalismul, ca ne leaga credinta si dorinta de mai bine pentru semenii nostri. Papa Francisc vine cu incredere si dorinta de apropiere a celor doua biserici, cea catolica si cea ortodoxa, iar acest lucru mi se pare extrem de benefic. Vocea credinciosilor, indiferent de religie, poate fi mai puternica si se pot face multe lucruri minunate si atat de necesare daca ne unim fortele si nu mai permitem sa ne desparta mici detalii. In final, toti simtim si credem, toti ne inchinam si ne rugam Bunului Dumnezeu, ne dorim pace si binecuvantare, un viitor mai sigur pentru copiii nostri si prietenie intre popoarele lumii", sustine Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

 

Duminica, 2 iunie 2019, Sfantul Parinte Papa Francisc ii va beatifica pe cei sapte episcopi greco –  catolici ucisi din ura fata de credinta in diferite locuri din Romania intre anii 1950 – 1970. Primarul Catalin Chereches va participa si la aceasta manifestare, fiind alaturi de miile de credinciosi asteptati pe Campia Libertatii din Blaj unde Papa Francisc va celebra Sfanta Liturghie.

ActualMM

Opt certificate de inmatriculare retrase si 25 de sanctiuni aplicate de politistii din Sighetu Marmatiei
Citeste
VIDEO
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.