Primarul Catalin Chereches i-a conferit lui Ioan Mircea Pascu, vicepresedintele Parlamentului European, titlul de cetatean de onoare

PRIETEN AL MUNICIPIULUI BAIA MARE  In cadrul unei sedinte a Consiliului Local Baia Mare, in urma unui proiect initiat de primarul Catalin Chereches si adoptat de alesii locali, vicepresedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pascu, a fost desemnat cetatean de onoare al municipiului. Diploma si titlul au fost inmanate de catre primarul Catalin Chereches.

"In numele comunitatii baimarene, cu deosebit respect si in semn de pretuire, mi-a revenit onoarea de a oferi domnului Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, titlul de cetatean de onoare al municipiului Baia Mare. Chiar daca nu este nascut in judetul Maramures, prin functiile si demnitatile detinute pe parcursul anilor, Ioan Mircea Pascu a sustinut mereu proiectele si initiativele menite sa aduca plus valoare zonei noastre. Ii multumesc pentru increderea si sprijinul acordate pe parcursul anilor si pentru promisiunea de a sustine unul dintre proiectele majore pe care municipiul Baia Mare le deruleaza in acest moment si prin care vizam ca orasul nostru sa devina Capitala Europeana a Tineretului in 2022", arata Catalin Chereches.

Ioan Mircea Pascu, este un om politic roman, membru al Partidului Social Democrat, vicepresedinte al Parlamentului European, profesor titular al cursurilor Mari teme ale politicii mondiale, Politica externa a Romaniei, Relatiile Externe ale Uniunii Europene tinute la Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana din SNSPA, conform Wikipedia.

Casatorit, tata a trei fete, Pascu este unul din fondatorii Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, al carei Departament de Relatii Internationale l-a condus intre anii 1990 si 1996. In 2002 i s-a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler.

Pozitiile cheie din care a contribuit decisiv la succesul procesului de reforma institutionala necesar integrarii Romaniei in structurile Euro-Atlantice il recomanda drept una din vocile cele mai autorizate in domeniul politicii externe, de securitate si aparare din Romania, conform Wikipedia. Mai multe despre Ioan Mircea Pascu, AICI.

ActualMM

115 perchezitii ale politistilor in Maramures si alte cateva judete din tara. Vizati sunt cei din mafia pestelui
Citeste
Un BMW s-a infipt intr-un stalp de pe marginea drumului. Soferul ar fi politist
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.