Primarul Catalin Chereches doreste sa ridice standardul sarbatorii baimarenilor

CASTANE 2019 Editia din acest an a sarbatoirii baimarenilor, Sarbatoarea Castanelor, va fi de departe cea mai bine organizata si ampla din existenta acesteia, promit organizatorii. Mai jos va oferim doar cateva exemple in acest sens:

Intrare gratuita la "Expo Flora"

Baimarenii vor putea vizita gratuit editia din acest an a "Expo Flora". Initiativa apartine primarului Catalin Chereches , sustinuta de Coalitia pentru Baia Mare si PNL.

"Expo-Flora este unul dintre cele mai longevive, dar totodata si unul dintre cele mai apreciate evenimente din cadrul sarbatorii care a devenit un simbol al municipiului Baia Mare. Cred ca de aceasta data fiecare baimarean, care sub o forma sau alta, plateste taxe si impozite, poate sa admire ceea ce au gandit si creat cei de la Serviciul Ambient Urban, fara sa plateasca vreo taxa, pentru ca pana la urma vorbim despre activitatea unui serviciu public, finantat de catre autoritatea locala", a spus primarului municipiului Baia Mare Catalin Chereches.

"Expo-Flora" este vizitata an de an cu deosebit interes, de baimarenii dornici sa afle lucruri noi despre infrumusetarea locuintelor si gradinilor, dar si a propriului oras.

Zone cu caracter exclusiv, special amenajate pentru iubitorii de muzica

Tot ca noutate, la editia din acest an a sarbatorii vor fi amenjate, in imediata apropiere a scenelor pe care vor concerta artisti de renume din tara si din strainatate, zone special delimitate, cu un usor caracter exclusiv, pentru cei doresc sa se bucure de prestatia artistilor in conditii mai bune. Modelul este unul de succes, aplicat inclusiv la evenimente de marca din alte tari.

"In centrul istoric putem sa delimitam o astfel de zona, respectiv alte doua asemenea la scena de pe Bulevardul Unirii, in cadrul carora, cei care doresc chiar sa sprijine astfel sarbatoarea de traditie a municipiului, vor avea parte de conditii mai bune pentru vizionarea prestatiilor artistice si chiar de intalniri cu cei care vor urca pe scena sarbatorii", a aratat Catalin Chereches.

Potrivit hotararii aprobate in acest sens de Consiliul Local al muncipiului Baia Mare accesul pentru o zi in aceste zone va costa 100 de lei, in timp ce un abonament care asigura accesul in aceleasi zone, pentru toate cele trei zile de concerte va costa 200 de lei.
Au fost stabilite tarifele pentru inchirierea spatiilor publice in cadrul evenimentului "Castane 2019".

Consilierii locali au aprobat in cadrul sedintei din data de 30 august si cuantumul taxelor de participare pentru desfasurarea de activitati economice in perioada evenimentului cultural "Castane 2019". Astfel, comerciantii dar si cei interesati de inchirierea spatiilor trebuie sa stie ca locatiile stabilite sunt similare celor de anul trecut, respectiv in zona Piata Libertatii si zona B-dul Unirii.

Potrivit hotararii alesilor locali pentru activitatea de alimentatie publica, comercializare cozonac secuiesc, produse de patiserie, panificatie, produse de sezon si orice alte produse taxa va fi de 200 lei/mp/perioada. Pentru jocurile gonflabile / parc de distractii taxa va fi aceeasi, respectiv 200 lei/mp/perioada, in timp comerciantii care vor participa la Tagul produselor traditionale si mesterii populari care apartin Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures vor achita o taxa de 10 lei/mp/perioada , pentru spatiul efectiv ocupat de acest targ, in locatia pusa la dispozitie de catre organizator.

Potrivit aceleiasi hotarari, comerciantii detinatori de terase sezoniere care functioneaza in perimetrul destinat desfasurarii evenimentului, sunt scutiti de taxa de utilizare temporara a locurilor publice. In cazul in care acestia vor dori sa isi extinda suprafata de comercializare pot face acest lucru platind o taxa suplimentara de 200lei/mp/perioada.

Taxa de salubrizare este inclusa in pretul stabilit prin hotararea de Consiliu Local, in timp ce contravaloarea curentului electric consumat de agentii economici se va achita direct operatorului.

o autostrada ce ar putea lega nordul Romaniei cu cel al Poloniei
Citeste
Politistii explica cum s-a petrecut accidentul cu cinci victime, petrecut la Satulung
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.