Primarul Catalin Chereches dezaproba dorinta PNL si PER de desfiintare a Sarbatorii Castanelor

Aflat pe ordinea de zi a sedintei extraordinare din 12 august, proiectul care viza organizarea Sarbatorii Castanelor s-a dovedit unul extrem de discutat. In ciuda faptului ca sarbatoarea este una de traditie, un simbol care a facut cunoscut municipiul inclusiv peste hotare, proiectul a cazut la vot, dupa ce reprezentantii PNL si PER au anuntat ca nu vor vota proiectul.

Practic proiectul care viza organizarea evenimentului cultural "Castane 2019", a cazut la vot cu sprijinul alesilor partidului din care a facut parte pana acum cativa ani fostul primar Cristian Anghel, cel care a fost initiatorul sarbatorii.

"Nu e doar o sarbatoare. V-as invita sa vedeti cand a fost municipiul Baia Mare atestat documentar, sa intelegeti ca mai avem o asumare vizavi de candidatura care va fi finalizata in noiembrie , respectiv candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului si mai mult decat daca luam in calcul estimarile care arata ca vom obtine undeva la un milion de lei din inchirieri plus sponsorizarile care se ridica la aproximativ la 250.000 de euro, o sa vedem ca municipiul Baia Mare nu are un efort considerabil din punct de vedere financiar. De fiecare data ne am dus aproape spre zero cu cheltuilelile. Si nu trebuie sa uitam ca suma alocata bugetar nu trebuie neaparat cheltuita. Asa s-a intamplat si anul trecut cand s-a cheltuit mai putin cu 700.000 de lei, bani care au mers ulterior la sport.

Noi suntem o comunitate care dezvolta, creeaza, infrumuseteaza, construieste. Suntem o comunitate a binelui si nu ne lasam intoxicati de frustrari, rautati, lupte politice, interese personale. Asa ca: Sarbatoarea Castanelor merge mai departe!" a spus primarul Catalin Chereches.

Ramane de vazut ce se va intampla si daca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local proiectul va fi reluat si aprobat. Sunt mai putin de doua luni pana sarbatoarea orasului ar trebui sa aiba loc, ramane de vazut daca alesii locali vor reusi sa se mobilizeze pentru ca organizarea sa nu aiba de suferit.

ActualMM

70 de ilegalitati constatate in ultimele 24 de ore in punctele de trecere a frontierei
Citeste
COD GALBEN de canicula in Maramures. Indicele de confort temperatura-umezeala a atins si azi pragul critic de 80 de unitati in Baia Mare si Sighet
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.