Primarul Catalin Chereches da unda verde unui nou bloc pentru tineri

INVESTITIE PENTRU TINERI  Municipalitatea continua seria investitiilor majore destinate sustinerii si sprijinirii tinerilor din Baia Mare.

Primarul Catalin Chereches a dat unda verde constructei unui nou bloc ANL in municipiul Baia Mare. Imobilul fi edificat pe strada Granicerilor 120 A, terenul necesar constructiei, in suprafata de 3.155 mp, fiind predat partenerului pe care municipaliltatea il are in cadrul acestui proiect si anume Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Blocul va avea doua scari si va cuprinde un numar de 52 de apartamente atat cu una, cat si cu doua camere. La finalizarea constructiei, Primaria Baia Mare se va ocupa de amenajarea zonelor verzi, a aleilor pietonale, respectiv amenajarea unei parcari cu 52 de locuri.

Locuintele vor fi inchiriate tinerilor cu varste de pana la 35 de ani care indeplinesc conditiile impuse si care vor fi selectati de o comisie special constituita in acest sens.

"Prioritatea mea ca si primar al municipiului Baia Mare este sa ofer conditii de locuire tinerilor cu studii din municipiul din Baia Mare, iar pentru aceasta am demarat un program cu Agentia Nationala de Locuinte care cuprinde realizarea a trei blocuri de locuinte. Pentru doua dintre acestea am demarat deja executia, fiind vorba despre un total de 120 de apartamente. Apoi vom da in folosinta inca un bloc reabilitat pe strada Horea, un bloc cu de 120 de apartamente pentru tinerii care nu au neaparat studii superioare, dar sunt relevanti pentru pentru dezvoltarea economiei municipiului. De asemenea vom finaliza reabilitarea blocului R1, situat la intersectia Bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri, un bloc cu cu un numar de aproximativ 30 de apartamente, si nu in ultimul rand mai vorbim despre un numar de 60 de apartamente situate pe strada Melodiei 2. In total, tot ceea ce inseamna locuinte sociale si blocuri de locuit cu caracter social, municipiul Baia Mare va avea un numar de aproximativ 500 de locuinte pregatite pentru tineri si pentru persoanele aflate intre o situatie sociala dificila. Chestiunea locuirii pentru comunitatea roma este tratata separat intr-o maniera de locuinte cu caracter provizoriu, containerizate, in zonele adiacente municipiului Baia Mare care reprezinta un potential economic relevant si unde e nevoie de forta de munca necalificata si asta din dorinta de a le oferi si posibilitatea sa munceasca, dar si sa locuiasca decent. Asadar ne indreptam cu pasi repezi pe acelasi drum de civilizare a municipiului Baia Mare si de oferire a a unui standard de viata cat mai inalt", a spus primarul Catalin Chereches.

Municipalitatea face, astfel, inca un pas spre atingerea plafonului propus de edilul baimarean, respectiv constructia a aproximativ 500 de locuinte pentru tinerii si baimarenii care au probleme locative.

Se strica vremea! Cod galben de vant si ploi in urmatoarele zile
Citeste
Doi maramureseni cercetati pentru contrabanda, dupa ce au fost prinsi in masina cu peste 13.400 pachete cu tigari ucrainene
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.