Prevenirea furturilor din locuinta

Luand in considerare faptul ca o locuinta in care s-au efectuat lucrari de renovare prezinta interes crescut pentru hoti, politistii de prevenire impreuna cu cei de proximitate au initiat o colaborare cu centrul comercial Dedeman Baia Mare, considerand ca este locul potrivit pentru prevenirea furturilor din locuinta.

Astfel, Campania Hotii iti invadeaza intimitatea a continuat ieri, 22 ianuarie, cu o actiune ce a avut ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinta. Politistii au discutat cu persoanele care s-au aflat in centrul comercial, oferindu-le recomandari cu privire la masurile de siguranta ce se impun a fi luate de catre proprietarii unei locuinte.

De asemenea, politistii au avut la ei ochelarii Virtual Reality, cu ajutorul carora cei curiosi au putut vedea dezastrul pe care il pot lasa in urma lor infractorii.

Politistii de prevenire reamintesc proprietarilor de locuinte masurile care ii pot scuti de neplaceri:

  • Nu deschideti niciodata usa inainte de a va uita pe vizor si instruiti-va copiii in acest sens!
  • Incuiati usa chiar daca sunteti acasa!
  • In cazul in care la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand, cumpara diferite produse evitati-le! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta!
  • Nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti!
  • Folositi eficient interfonul!
  • Daca ati pierdut o cheie sau faceti schimb de locuinta, nu uitati sa va inlocuiti de indata incuietoarea!
  • Nu ezitati sa intrebati persoanele straine pe care le intalniti in bloc pe cine cauta! Acest lucru, deseori descurajeaza posibilii infractori! Mai mult, cand persoane straine de imobil sunt observate ca ies din scarile blocului cu bagaje, anuntati urgent Politia! Retineti cat mai multe semnalmente ale acelor persoane si daca este cazul: marca, culoarea si numarul autoturismului folosit de acesta!

Paduri seculare rase de pe suprafata pamantului
Citeste
Radu Mazare ar putea fi trimis inapoi in Madagascar. Procedura de extradare in Romania a fost nelegala
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.