Prevenire si combatere a violentei in scolile din maramures

In perioada 1-19 noiembrie, in unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Maramures s-a derulat Campania "19 zile de prevenire a abuzurilor si violentelor asupra copiilor si tinerilor". In calitate de parteneri, politistii de prevenire au discutat cu peste 250 de elevi in cele sapte sesiuni interactive sustinute.

Initiatorii acestei campanii considera ca este necesara o focalizare a atentiei asupra prevenirii violentei scolare, deoarece fenomenul poate cauza serioase prejudicii dezvoltarii copiilor.
Violenta din scoala reduce sansele elevilor de a-si dezvolta personalitatea pe deplin si de a dobandi o educatie de calitate, de aceea elevii trebuie sa invete cum sa-si exprime furia, cum sa gestioneze situatiile conflictuale, pentru a trai in armonie cu cei din jurul lor, fara a leza starea de bine si buna dezvoltare a celorlalti.

In acest context, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au dat o mana de ajutor cadrelor didactice in demersul lor de sensibilizare a elevilor privind consecintele actelor de violenta. Pentru cunoasterea de catre elevi a prevederilor legale privind consecintele juridice asociate savarsirii de infractiuni sau alte fapte antisociale, politistii au sustinut in aceasta perioada mai multe dezbateri cu elevii de la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" si Colegiul National "Mihai Eminescu", Scolile Gimnaziale "I.L. Caragiale" si "Lucian Blaga" din municipiul Baia Mare" dar si cu elevii Liceului Tehnologic "Traian Vuia" din Tautii Magheraus.
De asemenea, in mediul rural, seful Postului de Politie Comunal Salsig – agent sef adjunct de politie Ghiman Marilena, a sustinut la scoala din localitate o prezentare pe tema prevenirii traficului de persoane.

In speranta ca informatiile furnizate de politisti despre delincventa juvenila, situatii posibile de victimizare , raspunderea contraventionala si penala, au fost asimilate corect de elevi, politistii vor raspunde si pe viitor oricaror invitatii venite din partea unitatilor de invatamant.

Autovehicul urmarit de autoritatile din Marea Britanie, identificat in Maramures
Citeste
Se fura carucioarele copiilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.