PREVENIRE: POLItISTII MARAMURESENI AU DEMARAT ACtIUNEA “FOC DE ARTIFICII 2020”

In perioada 23 noiembrie 2020 - 10 ianuarie 2021, si la nivelul judetului Maramures se desfasoara Planul de Actiune “FOC DE ARTIFICII 2020”, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase.

Scopul actiunii este acela al cresterii sigurantei cetateanului prin activitatile de prevenire, identificare si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice in perioada sarbatorilor de iarna 2020/2021.

Astfel ca, in perioada mentionata, politistii maramureseni vor desfasura activitati diverse, care sa conduca la atingerea obiectivelor acestei actiuni respectiv:

  1. Informarea populatiei pentru a cunoaste si a respecta legislatia in domeniu.
  2. Prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinte asupra ordinii si sigurantei publice sau de alta natura (raniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).
  3. Prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul materiilor explozive.
  4. Intarirea cooperarii interinstitutionale (politie, inspectoratul teritorial de munca, politie de frontiera si alte autoritati locale cu atributiuni in domeniu) cat si a schimbului de informatii intre agentiile de aplicare a legii pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii.

Legea nr. 126/1995 este actul normativ care reglementeaza regimul juridic al materiilor explozive, respectiv al articolelor pirotehnice si Politia Romana este institutia responsabila pentru prevenirea, constatarea si combaterea neregulilor in domeniul operatiunilor cu articole pirotehnice, exercitand, la nivel national, controlul referitor la regimul tuturor operatiunilor cu materii explozive.

In acest sens, politistii vor efectua actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice si juridice neautorizate, care comercializeaza ambulant articole pirotehnice.
Activitatile vor beneficia si de sprijinul politistilor de ordine publica, investigare a criminalitatii economice, precum si al colegilor de la prevenirea criminalitatii.

Articolul PREVENIRE: POLItISTII MARAMURESENI AU DEMARAT ACtIUNEA “FOC DE ARTIFICII 2020” apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Scrisoarea deschisa a artistilor: Maramureseanca Paula Seling: „Ma doare sa vad, de fapt, cum este privit cel ce isi ofera arta pentru ceilalti”. Ce solicita artistii romani
Citeste
ARESTAT PREVENTIV / ACTUALIZARE: Un recidivist a furat bijuterii din aur de 30.000 lei din apartamentul unei baimarence
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.